Recensie: Freelance brengt actiekomedie met spierbundel John Cena en gillende Alison Brie

Recensie: Freelance brengt actiekomedie met spierbundel John Cena en gillende Alison Brie
Acteur Juan Pablo Raba steelt de show als charmante dictator President Juan Venegas

Film :

Vanaf 30 november is de film Freelance te zien in de bioscopen. Voor de bioscoopbezoeker die niet al te veel wil nadenken is deze makkelijke actiekomedie misschien wel een aanrader. Verwacht niet te veel, dan valt het allemaal best wel mee. Lees hier de filmrecensie van Freelance.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mason Pettits
Wanneer Mason besluit het leger te verlaten om een gezin te starten, wordt zijn nieuwe, uitzichtloze leven onderbroken door een levensgevaarlijke missie. Hij wordt aangewezen als bodyguard voor een journaliste terwijl ze een genadeloze, maar charmante dictator interviewt. Net wanneer ze op het punt staat de primeur van haar leven te krijgen, breekt er een militaire staatsgreep uit en moet het onwaarschijnlijke trio uitzoeken hoe ze de jungle, de aanvallers en vooral elkaar kunnen overleven.

Acteur John Cena (Mason Pettits), Allison Brie (Claire Wellington) en Juan Pablo Raba (President Juan Venegas) in de film 'Freelance'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,4

Regisseur Pierre Morel (bekend van Taken en Peppermint) geeft ons een actiekomedie die de boeken in gaat als "hap-slik-weg". Heb je een grote bak popcorn voor je neus en heb je geen hekel aan John Cena? Dan komt het allemaal wel goed. Freelance blinkt nergens in uit: er is een grootschalige actie - met uitzondering van aanval op een brug, matige en platte humor en nul romantiek. Toch zijn er wel scènes waarbij het genieten is, vooral als acteur Juan Pablo Raba acte de présence geeft: een zeer foute rol als meedogeloze dictator die je toch enkele keren aan het lachen maken. We kunnen ook wel stellen dat hij de film nog enigszins maakt. Deze actiekomedie is lang niet perfect, maar helemaal afschrijven doen we deze productie ook niet. 2,5 sterren.

Cast
Naast John Cena (Blockers) en Alison Brie (Promising Young Woman) zijn ook Juan Pablo Raba (Shot Caller), Marton Csokas (xXx), Christian Slater (Mr.Robot) en Alice Eve (Replicas) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Pierre Morel (Taken).

Vanaf 30 november 2023 is de film Freelance te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, komedie. Tijdsduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV