Nieuw seizoen Top 2000: The Untold Stories start zaterdagavond op NPO 3

Nieuw seizoen Top 2000: The Untold Stories start zaterdagavond op NPO 3
Leo Blokhuis duikt in muziekarchieven

Kijktip :

Kerst is in aantocht, dat betekent dat veel mensen weer warmlopen voor de Top 2000. In een nieuwe reeks van Top 2000: The Untold Stories kun je je weer heerlijk onderdompelen in de verhalen achter de muziek uit de ‘lijst der lijsten’. Nieuwe afleveringen van Top 2000: The Untold Stories worden vanaf zaterdag 9 december uitgezonden op NPO 3.

Top 2000: The Untold Stories gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Jimi Hendrix in Nederland
In het programma baant Leo Blokhuis zich een weg door de archieven om te zoeken naar bijzondere verhalen. Hij doet onderzoek in de geschiedenis van 20 jaar Top 2000 a gogo, en zoekt niet eerder vertoonde reportages en interviews. Dit seizoen is er een aflevering speciaal gewijd aan het bezoek van Jimi Hendrix aan Nederland en vertelt songwriter Mike Batt over zijn inspiratie voor het nummer Nine Million Bicycles van Katie Melua.

Eerste aflevering over Bob Marley en meer
In de eerste aflevering van Top 2000: The Untold Stories wordt het verhaal van Robbie Robertson verteld, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. Het programma reist af naar Jamaica en duikt in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner, zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere The Best.

Top 2000: The Untold Stories is vanaf 9 december elke zaterdag om 23.35 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Top 2000: The Untold Stories terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV