Recensie: Thanksgiving is gruwelijke horror met dikke knipoog om dankbaar voor te zijn

Recensie: Thanksgiving is gruwelijke horror met dikke knipoog om dankbaar voor te zijn
Van horrorregisseur Eli Roth

Film :

Vanaf 30 november is de film Thanksgiving te zien in de bioscoop. Terwijl de kerstbomen in Nederland worden opgetuigd in gezellige kerstsfeer, draait er nog steeds een erg fijne en duistere horrorfilm in de bioscoop die we toch even onder de aandacht willen brengen. Lees hier de filmrecensie van Thanksgiving.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"There will be no leftovers"
Nadat er chaos en rellen tijdens Black Friday uitlopen op een tragedie, slaat een mysterieuze, door Thanksgiving geïnspireerde moordenaar toe in Plymouth, Massachussetts, waar deze beruchte feestdag ontstaan is.

Actrice Gina Gershon (Amanda Collins) en Patrick Dempsey (Sheriff Eric Newlon) in de film 'Thanksgiving'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 6,9

Deze nieuwe film van horrorregisseur Eli Roth start met een chaotische en dodelijke Black Friday, als een grote groepen mensen een warenhuis onveilig maken. Een heerlijk begin van een horrorfilm die soms doet denken aan de klassieker Scream, maar dan in andere omgeving. De verrassing van deze productie is acteur Patrick ‘McDreamy’ Dempsey die we vaker in romcoms zien dan in dit soort gruwelijke producties, daarom is het misschien des te verrassender dat hij zo opvalt. Thanksgiving is een erg vermakelijke horrorfilm met een knipoog: het bloed spat meerdere keren tegen de muren op. Het in duisternis gehulde diner in de finale is briljant: een diner waarbij de dood in de keuken wordt klaargemaakt. Hoe verzin je het. Een leuke slasher: een smakelijk maal waar we dankbaar voor kunnen zijn. Eet smakelijk! Drieënhalve ster.

Cast
Naast Nell Verlaque (Big Shot) en Addison Rae (He's All That) zijn ook Rick Hoffman (Suits), Jalen Thomas Brooks (Walker), Gina Gershon (Showgirls), Gabriel Davenport (Mistletoe Time Machine)en Patrick Dempsey (Bridget Jones's Baby) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Eli Roth (Knock Knock en Hostel).

Vanaf 30 november 2023 is de film Thanksgiving te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror, thriller, mysterie. Tijdsduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's