Recensie: in Perfect Days kabbelt het Japanse leven op wonderlijke wijze voort

Recensie: in Perfect Days kabbelt het Japanse leven op wonderlijke wijze voort
Prachtige Oosterse film in de filmzalen

Film :

Vanaf donderdag 14 december draait de nieuwe film Perfect Days in de Nederlandse bioscopen. Deze film zal voor het grote publiek geen bekende zijn, maar zeker als je een liefhebber bent van de kleine verhalen die op wonderschone wijze op film zijn weergegeven is een absolute aanrader op het witte doek. Lees hier de filmrecensie van Perfect Days.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Passie en klein leven
Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden.

Koji Yakusho en Tokio Emoto in 'Perfect Days'. Bron: Paradiso Films

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 8,0

Wim Wenders is een liefhebber van de schone kunsten en laat dat in bijna elke film die hij maakt een klein beetje zien. Ondanks dat we nauwelijks schilderijen of andere kunst zien, merken we wel dat het hoofdpersoon Hirayama door zijn fascinatie voor muziek, literatuur en natuur zien wat de kleine schoonheden van het leven kunnen zijn. Koji Yakusho zet als Hirayama één van de beste rollen van 2023 neer: vooral in zijn subtiliteit zit in zijn rol de kern van deze film. Perfect Days laat een wonderschone wereld zien waarbij elke verandering funest kan zijn voor de hoofdpersoon. Uiteindelijk komt zelfs Hirayama tot inkeer en laat op hele kleine wijze zien dat het kind in hem nog steeds bestaat. Iedereen zou een klein beetje Hirayama in zich moeten hebben. 4,5 ster.

Cast
Naast Koji Yakusho (Babel) spelen ook Tokio Emoto (Norwegian Wood), Arisa Nakano en Aoi Yamada (First Love) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Wim Wenders (Paris, Texas).

Vanaf 14 december 2023 is Perfect Days te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's