Streamen of skippen: In het wild is 'ongewone' natuurdocumentaire op Videoland

Streamen of skippen: In het wild is 'ongewone' natuurdocumentaire op Videoland
Serie maakt bijzondere voice-over keuzes

Film :

Van gesprekken aan tafel bij Vandaag Inside tot aan reclames op de RTL-zenders: deze serie is niet onopgemerkt gebleven als je een beetje televisiekijker bent. De gewaagde keuze van de makers om vier volledig uiteenlopende bekende Nederlanders de verschillende aflevering van hun stem te laten voorzien is absoluut een bijzondere. De vraag is: werkt het ook?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees al onze beoordelingen van de nieuwe films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Documentairemaker Luc Enting, bekend van de documentairefilm 'Wild', neemt de kijker mee mee op een ontdekkingsreis door de verborgen pracht van flora en fauna. Chantal Janzen, Raven van Dorst, René van der Gijp en Jaap Reesema verzorgen elk de voice-over van één aflevering, die elk een eigen thema hebben waarin je kennis kunt maken met verschillende diersoorten die leven in diverse Nederlandse natuurgebieden.

In het wild: streamen of skippen?

Wat wij er van vinden
Met de deur in huis: we zijn niet onder de indruk van deze documentaireserie. De beelden van deze vier afleveringen zijn, zoals we van Luc Enting gewend zijn, geniaal en prachtig. Waar de beelden en het geluid elkaar normaal gesproken aanvullen, gebeurd dat door het veelvuldig gebruik van popsongs en herkenbare hitmuziek in deze serie absoluut niet. Het enige wat de muziek af en toe goed doet is het aanvullen van de grappen in de voice-overtekst - bijvoorbeeld de specht als 'de metalhead' van de bossen. Als daarna dan direct weer doorgeschakeld wordt naar gezapige countrymuziek die van een gratis muziekbank zou kunnen komen, is het hele effect direct weg. Daarnaast is het idee van de bekende tv-gezichten met weinig ervaring in het inspreken van voice-overteksten een sympathiek idee, maar zelfs de behangrollen van René van der Gijp kunnen deze serie niet redden.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: skippen. Ondanks dat we het erg kunnen waarderen dat de serie andere keuzes maakt met betrekking tot de vertelling, zijn er andere elementen die ons absoluut niet bevallen: de muziek en de samenraapsels van beelden zijn daarvan de beste voorbeelden. Er zijn op de streamers betere natuurdocumentaires te vinden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

De documentaireserie In het wild is te streamen op Videoland. Maker: Luc Enting. Verder wordt medewerking verleend door René van der Gijp, Jaap Reesema, Chantal Janzen en Raven van Dorst. Genre: natuur, documentaire. Aantal afleveringen: 4. Lengte: 29-35 minuten.

Screencap uit de serie 'In het wild'. Bron: Videoland

Actuele video's

Meer actuele video's