Recensie Next Goal Wins: kijken of skippen?

Kijken of skippen: Next Goal Wins is voetbal en feelgood van topregisseur Taika Waititi
Met Michael Fassbender als de Nederlandse coach Thomas Rongen

Film :

Regisseur Taika Waititi - bekend van de films JoJo Rabbit en Thor: Love and Thunder - waagt zich aan een waargebeurd underdog-verhaal over het Amerikaans Samoa's nationale voetbalteam dat nooit wint. Met de altijd sterke acteur Michael Fassbender in een hartverwarmende hoofdrol.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

31-0
Het verhaal gaat over de Nederlandse coach Thomas Rongen. Hij probeert de bijna onmogelijke taak uit te voeren om het Amerikaans-Samoa-voetbalteam van eeuwige verliezers in winnaars te veranderen.

Next Goal Wins: kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
De soortgelijke films Cool Runnings (1993) en Eddie the Eagle (2016) zijn heerlijke films om te kijken tijdens de koude dagen en ook deze productie is warm, positief en soms erg grappig. Toch is Next Goal Wins zeker geen perfecte film. Een pijnpunt in de film is de overdreven culturele 'schattigheid' die deze productie heeft. Hoewel het zeker begrijpelijk is dat Waititi de luchtige vorm van deze komediefilm wil behouden, gaat dit ten koste van de diepgang van de personages en de respectvolle representatie van de Samoa-cultuur. Ook is de balans tussen humor en drama niet altijd goed, maar acteur Michael Fassbender weet de film toch boeiend te houden. De flipperkast-doelpunten en blunders die in de wedstrijden plaatsvinden zijn geniaal op beeld gezet.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Kijken of skippen?
Ons oordeel is: kijken. Ondanks dat de film soms van de hak op de tak gaat is dit een waargebeurd verhaal die je gezien moet hebben. Het verhaal is soms emotioneel en laat goed zien wat teamverband doet in een elftal. Bovendien gaat Next Goal Wins goed om met moeilijke onderwerpen en is Fassbender wederom goud. Voor een keer in de bioscoop of thuis op de bank is dit prima vermaak.

De film Next Goal Wins is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Cast: Michael Fassbender (The Killer), Oscar Kightley (Vaiana) en David Fane (Our Flag Means Death). Regie: Taika Waititi (Thor: Ragnarok). Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 104 minuten.

Acteur Michael Fassbender (Thomas Rongen) en Kaimana (Jaiyah Saelua) in de film 'Next Goal Wins'

Actuele video's

Meer actuele video's