Recensie 'Mean Girls': kijken of skippen in de bioscoop?

Kijken of skippen? Mean Girls brengt oude cultklassieker met frisse nieuwe musical-jas
Met Angourie Rice, Reneé Rapp, Jaquel Spivey en Tina Fey

Film :

Na twintig jaar wordt de hitfilm Mean Girls - toen met Lindsay Lohan in de hoofdrol - uit de kast getrokken en opgepimpt naar de tijd van nu. Of de gevallen actrice zelf ook acte de présence geeft, laten we even in het midden, maar wat we van de film vinden laten we niet in het midden.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

"Plastic is forever"
Het verhaal gaat over Cady Heron. Zij gaat naar een nieuwe middelbare school waar ze door de populaire meidengroep, The Plastics, wordt opgenomen. De groep wordt geleid door de populaire Regina George. Wanneer Cady verliefd wordt op Aaron Samuels, de ex van Regina, krijgt de vriendschap tussen de twee vrouwen een lelijke deuk.

Mean Girls - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Al bij de start van de film wordt er gezongen: het is niet voor niets de musicalversie van de komedie Mean Girls. Ben je bestand tegen dit muzikale geweld met grote dansscènes? Dan is deze moderne versie zeker het kijken waard. Het verhaal is in grote lijnen hetzelfde, maar natuurlijk speelt nu social media een grotere rol. Nostalgie is er ook: want een deel van de oude cast is ook weer aanwezig in dit nieuwe deel: actrice Tina Fey en (schoolhoofd) Tim Meadows zijn in bijrollen te zien. Mean Girls is een geslaagde film geworden met leuke liedjes, grappige humor en urgente boodschap. De doelgroep voor dit soort films geniet, maar de dvd- en videotheek-generatie hebben ook een leuke tijd.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Met een uitstekende nieuwe cast blazen de makers een oude komedie nieuw leven in met veel muziek en vileine humor. En wie bestand is tegen personages die steeds uitbarsten in zang en dans zal genieten van de musical, die ideaal is voor een gezellig avondje uit met vriendinnen. Ons oordeel is dan ook: kijken.

De film Mean Girls is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Arturo Perez Jr. en Samantha Jayne (Quarter Life Poetry). Met Angourie Rice (The Nice Guys), Reneé Rapp (The Sex Lives of College Girls) en Tina Fey (Mean Girls). Genre: komedie, muziek. Tijdsduur: 112 minuten.

u9x18arvbh9vry05aej43eaii3t.jpg-1

Actuele video's

Meer actuele video's