Bioscooprecensie: bizarre romcom The Pod Generation brengt bevalling uit een ei

Bioscooprecensie: bizarre romcom The Pod Generation brengt bevalling uit een ei
Met Emilia Clarke en Chiwetel Ejiofor

Film :

Game of Thrones-actrice Emilia Clarke ruilt haar drakeneieren in voor een ei-vormige capsule waar een kindje uit wordt geboren. Over dertig jaar zou dit misschien wel eens echt kunnen gebeuren, maar anno nu is deze futuristisch-romcom gelukkig meer een gedachte-experiment.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Rachel en Alvy
Het verhaal speelt zich in een niet zo verre toekomst af. Daar biedt technologiegigant Pegazus koppels de mogelijkheid om hun zwangerschappen te delen via afneembare kunstmatige baarmoeders of pods. En zo begint de wilde rit van Rachel en Alvy naar het ouderschap in deze dappere nieuwe wereld.

The Pod Generation - kijken of skippen?

Wat wij er van vinden
Een leuk filmfeitje: de Nederlandse acteurs Jord Knotter en Matthijs van de Sande Bakhuyzen zijn samen in kleine bijrollen te zien in deze productie met Hollywoodsterren Chiwetel Ejiofor en Emilia Clarke in de hoofdrol. De film start sterk met futuristische decors vol pasteltinten en hypermoderne gadgets die een nabije toekomst vertegenwoordigen. The Pod Generation stelt existentiële vragen die al in 2022 werden gesteld: kan een AI creatief zijn? En is een kunstmatige ervaring een echt leven waard? De moderne wereld die regisseur Sophie Bartes (Madame Bovary) in haar film schetst is ongebruikelijk voor cinema, in veel opzichten somber en angstaanjagend, maar het verhaal blijft een satire met een gevoel voor humor. De finale mist helaas de nodge spanning en rauwe rand die deze productie wel nodig had.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Het gegeven van deze sciencefiction romcom is fascinerend, alleen is de uitwerking - zeker het tweede deel van de film - matig en slap. Met een beetje meer spanning was deze bevallingsfilm meer tot zijn recht gekomen. Voor de cast is de film het kijken waard, al gaan we ons misschien wel snel vervelen. Ons oordeel: kijken.

De film The Pod Generation is binnenkort te zien in de Nederlandse bioscopen, maar draait nu al in verschillende filmzalen. Regie: Sophie Bartes. Cast: Emilia Clarke (Last Christmas), Chiwetel Ejiofor (Infinite), Rosalie Craig. Genre: romantiek, drama, komedie, sciencefiction. Tijdsduur: 110 minuten.

Actrice Emilia Clarke (Rachel) en Chiwetel Ejiofor (Alvy) in de film 'The Pod Generation'

Actuele video's

Meer actuele video's