Streamen of skippen: Fargo seizoen 5 brengt serie terug op oude niveau

Streamen of skippen: Fargo seizoen 5 brengt serie terug op oude niveau
Geweldige rollen voor Juno Temple en Jon Hamm

Film :

De film Fargo uit 1996 werd een gigantische hit en de eerste twee seizoenen van de gelijknamige serie waren dat ook. Na de laatste twee seizoenen leek de serie aan een stille dood ten onder te gaan, maar het vijfde seizoen brengt de kijker terug bij het topniveau van de eerste seizoenen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In deze ijzingwekkende true-crime misdaadserie staat elk seizoen een volledig nieuw verhaal centraal, met een nieuwe moordzaak en nieuwe personages die allen verankerd zijn in de typische humor, de moord en de karakteristieke Minnesota zachtaardigheid en maniërismen.

Fargo seizoen 5 - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op het volledige vijfde seizoen van de serie.

Wat wij er van vinden
Er was lange tijd sprake van het in de luwte verdwijnen van Fargo, zeker na het vierde seizoen met Chris Rock in de hoofdrol. Maar we kunnen niet anders stellen dan dat Fargo met dit vijfde seizoen helemaal terug is! De mix tussen zwarte humor, kleinschalige misdaad en een fikse dosis spanning werkt dus na vijf seizoenen nog steeds. De hoofdrollen hebben allemaal iets bijzonders: Juno Temple heeft iets mysterieus, Jon Hamm laat (opnieuw) zien een geweldig gelaagde schurk te kunnen spelen en Jennifer Jason Leigh is enorm geloofwaardig in de maffia-achtige rol die vor haar is weggelegd.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
In het nieuwe seizoen raakt Noah Hawley weer de kern van waar de serie in de eerste twee seizoenen groot mee zijn geworden: een verhaal die spannend is én iets te zeggen heeft. Ga dit zien!

Het volledige vijfde seizoen van Fargo is nu te streamen op Videoland. Ontwikkeld door: Noah Hawley. Cast: Juno Temple (Ted Lasso), Jon Hamm (Mean Girls), Jennifer Jason Leigh, Joe Keery, Lamorne Morris. Genre: misdaad, thriller, drama. Tijdsduur: 10 afleveringen van 40-50 minuten.

Jon Hamm in 'Fargo' seizoen 5. Bron: FX/Videoland

Actuele video's

Meer actuele video's