Nieuw op Netflix: deze films en series stream je in februari 2024

Nieuw op Netflix: deze films en series stream je in februari 2024
Met onder meer Avatar: The Last Airbender

Film :

De tweede maand van het jaar is in heel veel gevallen nog steeds koud, dus zal het dekentje nog steeds op de bank liggen en de televisie ook wat vaker aan staan dan in de zomermaanden. Tijd dus om nieuwe films en series te ontdekken. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in februari 2024.

10 kijktips van Gids.tv

Let's Talk About CHU (2 februari)

Netflix (serie, bingen)

De jongste dochter, Chu Ai, werkt als waxtherapeut en runt een socialemediakanaal voor seksuele voorlichting. Geleid door de mantra 'vrijen, niet verliefd worden', navigeert ze haar angsten door een niet-exclusieve relatie met Ping-ke, die ook haar scepsis over liefde deelt. Tegelijkertijd wordt haar oudere zus Chu-wei geconfronteerd met huwelijksproblemen met haar man Shi-chieh, terwijl haar broer Yu-sen het uitmaakt met zijn oude relatie. vriend nadat hij vastzat in een onevenwichtige relatie. Lees ook waar je Let's Talk About CHU kunt streamen.

Orion and the Dark (2 februari)

Netflix (film)

De monsters uit 'Orion & the Dark'. Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Orion. Deze jongen oogt als een doorsnee basisschoolkind: verlegen, bescheiden en verliefd. Maar onder zijn schijnbaar normale uiterlijk is Orion een bal van puberale angst, volledig verteerd door irrationele angsten voor bijen, honden, de oceaan en gevaarlijke clowns. Elke nacht wordt hij echter met zijn grootste angst geconfronteerd: de duisternis. Lees ook waar je Orion and the Dark kunt streamen.

One Day (8 februari)

Netflix (serie, bingen)

Ambika Mod en Leo Woodall in 'One Day'. Bron: Netflix
Hoewel de universiteit ten einde loopt, spreken de twee studenten die dag voor het eerst elkaar en gaan de volgende ochtend hun eigen weg. Waar zullen ze het volgende jaar op deze ene gewone dag zijn, en het jaar daarna, en elk jaar dat daarop volgt? In elke aflevering zijn Dex en Em op deze ene specifieke datum een jaar ouder terwijl ze groeien en veranderen, samen en uit elkaar gaan, en vreugde en liefdesverdriet ervaren. Lees ook waar je One Day kunt kijken.

Lover, Stalker, Killer (9 februari)

Netflix (docufilm)

Key art van de docufilm 'Lover, Stalker, Killer'. Bron: Netflix
In 2012 had automonteur Dave net een langdurige relatie achter de rug en wilde graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz en Cari verscheen in zijn leven toen haar auto gemaakt moest worden. De alleenstaande moeders met winnende karakters hielpen hem op verschillende manieren uit zijn schulp te komen. Zijn tweede kans op romantiek draaide echter uit op een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord die in deze documentaire besproken wordt. Lees hier waar je Lover, Stalker, Killer kunt streamen.

Players (14 februari)

Netflix (film)

Tom Ellis en Gina Rodriguez in 'Players'. Bron: Netflix
De New Yorkse sportjournaliste Mack heeft jarenlang samen met haar beste vriend Adam en hun andere vrienden manieren bedacht om mensen te versieren. Hoewel dit in de loop der jaren tot ontelbare onenightstands heeft geleid, is het volgen van hun draaiboek gebonden aan strikte basisregels. De belangrijkste is dat ze geen relatie kunnen opbouwen met hun tactieken. Lees ook waar je Players kunt kijken.

De Vuurlinie (15 februari)

Netflix (film)

Acteur Waldemar Torenstra als Marco Kroon in de film 'De Vuurlinie'
Op een zware missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in grote opspraak. Tegelijk worstelt de militair met hevige trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit. Lees ook waar je De Vuurlinie kunt kijken.

Lees ook onze review van De Vuurlinie, beoordeeld met ★★★ door Gids.tv.

Avatar: The Last Airbender (22 februari)

Netflix (serie, bingen)

Gordon Cormier als Aang in 'Avatar: The Last Airbender'. Bron: Netflix
Deze serie gaat over de avonturen van de bijzondere Aang en zijn vrienden, die de wereld en alles dat daarop leeft moeten redden door de gevaarlijke Fire-Nation, ofwel Vuurnatie, te verslaan. Lees hier waar je Avatar: The Last Airbender kunt streamen.

Through My Window: Looking at You [A traves de tu mirada] (23 februari)

Netflix (film)

Clara Galle en Julio Peña in 'A traves de tu mirada'. Bron: Netflix
Raquel en Ares hebben een lange afstandsrelatie. Ze herenigen eindelijk in de zomer aan de landschappen van de Costa Brava met hun vrienden. Raquel en Ares beginnen zich af te vragen of hun relatie alles kan doorstaan. Lees hier waar je A traves de tu mirada kunt kijken.

Formula 1: Drive to Survive, S6 (23 februari)

Netflix (docuserie, bingen)

Max Verstappen en Christian Horner in 'Drive to Survive'. Bron: Netflix
Het zesde seizoen van Drive to Survive vertelt het verhaal van het afgelopen Formule 1 seizoen op een andere manier, namelijk met veel geheimen van achter de schermen bij het langste Formule 1 seizoen ooit. Krijgen we iets te zien van het geheim van Red Bull in dit seizoen? Lees hier waar je Drive to Survive kunt streamen.

Code 8: Part II (28 februari)

Netflix (film)

Robbie Amell en Stephen Amell in 'Code 8: Part II'. Bron: Netflix
De film volgt een meisje dat vecht voor gerechtigheid voor haar vermoorde broer door corrupte politieagenten. Ze roept de hulp in van een ex-gevangene en zijn voormalige partner. Ze krijgen te maken met een hoog aangeschreven en goed beschermde politiesergeant die dat niet wil zijn. Lees hier waar je Code 8: Part II kunt kijken.

Verder op Netflix

 • November Criminals (1 februari, film) De 18-jarige Joodse Addison Schacht, bijna afgestudeerd aan een middelbare school in Washington D.C., dealt drugs, is onbeschoft tegen veel mensen en heeft een complexe relatie met zijn beste vriendin Phoebe. Kijk ook de trailer.
 • RedLife (1 februari, film) Dit opmerkelijke debuut gaat over jongeren die aan de rand van de onderwereld in Bangkok leven. Hun worstelingen en hoop, verlangen naar pure liefde in barre omstandigheden, worden realistisch vastgelegd. Kijk ook de trailer
 • The Peacemaker (1 februari, film) Een botsing tussen twee Russische treinen eist honderden levens. Een van de treinen had een uiterst gevaarlijke nucleaire lading aan boord, met een enorme explosie tot gevolg. Volgens de internationale media gaat het om een ongeval, maar daar is de Amerikaanse kernbommenexperte Julia Kelly het niet mee eens. Volgens haar is het ongeval een dekmantel voor de diefstal van kernkoppen. Kijk ook de trailer.
 • Jesus Revolution (2 februari, film) Het verhaal speelt zich af in de jaren 70. De jonge Greg Laurie wordt opgevoed door zijn worstelende moeder, Charlene. Laurie en een zee van jonge mensen dalen af naar het zonnige Zuid-Californië om de waarheid opnieuw te definiëren met alle middelen van bevrijding. Onbedoeld ontmoet hij Lonnie Frisbee, een charismatische hippie-straatprediker, en dominee Chuck Smith, die de deuren van Smiths kwijnende kerk hebben opengezet voor een stroom dolende jongeren. Kijk ook de trailer.
 • Farang (2 februari, film) Het verhaal gaat over Sam. Hij is een voorbeeldige gevangene. Enkele maanden voor zijn vrijlating uit de gevangenis bereidt hij zich ijverig voor op zijn reïntegratie. Tijdens een verlof haalt zijn verleden hem in en door een ongeluk heeft hij maar één keuze: ontsnappen. Vijf jaar later bouwde hij zijn leven weer op in Thailand, waar een droom uitkomt. Een gezin stichten. Kijk ook de trailer.
 • Prisoners Daughter (2 februari, film) Het verhaal gaat over Max. Als hij de diagnose terminale kanker krijgt, wordt Max na twaalf jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft nog maar één grote wens: zich verzoenen met zijn dochter Maxine en zijn kleinzoon die hij nog nooit heeft ontmoet. Lees ook onze recensie.
 • The Guilt Trip (4 februari, film) Tijdens bliksembezoekje aan zijn alleenstaande moeder Joyce, besluit uitvinder Andy om haar mee te vragen op een achtdaagse, 5000 kilometer lange zakenreis door Amerika. Andy probeert onderweg niet alleen zijn nieuwe uitvinding aan de man te brengen, maar hoopt ook zijn immer bezorgde moeder te herenigen met haar jeugdliefde. Kijk ook de trailer.
 • Raël: The Alien Prophet [Raël: Le Derniere Prophète] (7 februari, serie, bingen) Halverwege de jaren 70 richtte de Franse journalist Claude Vorilhon een religieuze beweging op, nadat hij een buitenaards wezen had ontmoet. Volgens de alien is het leven op aarde niet spontaan ontstaan, maar door de zogenaamde Elohim gecreëerd in een laboratorium, en Vorilhon moest zijn volgelingen eerbied en liefde voor hun scheppers bijbrengen. Kijk ook de trailer.
 • The Devil Wears Prada (7 februari, film) De New Yorkse Andrea Sachs is een net afgestudeerde journaliste die een kans ruikt wanneer ze op gesprek mag komen bij het ultrahippe modemagazine Runway. Het schrijven van diepgravende interviews en spraakmakende artikelen zit er voorlopig nog niet in, want de studentikoze Andrea krijgt een baantje aangeboden als assistente van hoofdredactrice Miranda Priestley. Kijk ook de trailer.
 • Rikkie de Ooienvaar 2 (8 februari, film) Na de overwintering in het warme Afrika maken de ooievaars zich klaar om naar huis te vliegen. Als Rikkie hoort dat niet hij, maar zijn ooievaarsbroer Max de grote vlucht mag leiden, is hij heel erg teleurgesteld. Hij kan toch het beste vliegen? Is hij dan toch geen echte ooievaar?
 • Duplex (8 februari, film) Alex en Nancy zijn het voorbeeld van "The American Dream". Een jong hip stel, wonend in New York en voldoende geld. Ze kopen een schitterend nieuw appartement dat zal dienen als hun liefdesnest om het perfecte leven compleet te maken.
 • Are You There God? It's Me, Margaret (9 februari, film) De elfjarige Margaret uit New York verhuist met haar gezin naar New Jersey. Terwijl haar moeder christelijk is, belijdt haar vader het Joodse geloof. Margaret is vrij opgevoed en voelt zich niet verwant met een religie, maar bidt op geheel eigen manier tot God. In de hoop een antwoord te vinden op haar eigen geloofsovertuiging besluit ze zich voor een schoolopdracht te verdiepen in religie. Kijk ook de trailer
 • The Killer Paradox (9 februari, serie, bingen) Als een gewone student per ongeluk iemand vermoordt, volgen er meer moorden en raakt hij verstrikt in een eindeloos kat-en-muisspel met een sluwe detective.
 • Cut Throat City (12 februari, film) Na de orkaan Katrina keren vier vrienden die in de Lower Ninth Ward in New Orleans wonen terug naar huis en treffen er alles verwoest aan. Ze hebben geen banen meer en krijgen geen hulp. Met tegenzin wenden ze zich tot een lokale crimineel voor werk en worden door hem ingehuurd om een overval te plegen in het hart van de stad.
 • Taylor Tomlinson: Have It All (13 februari, komediespecial) Van datingproblemen tot droombanen tot inventieve vieze praatjes: Taylor Tomlinson deelt de ups en downs van het leven in deze stand-upcomedyspecial.
 • Kill Me If You Dare (13 februari, film) Een winnend loterijlot heeft ernstige gevolgen voor een getrouwd stel als ze plannen beginnen te smeden om elkaar te vermoorden voor het prijzengeld. Kijk ook de trailer.
 • Bom Dia Veronica, S3 (14 februari, serie, bingen) Wie is Doúm? Dat is de vraag die de leidraad vormt van het derde en laatste seizoen. In haar zoektocht naar de derde broer of zus, onderzoekt Verônica het weeshuis waar Brandão en Matias opgroeiden. In een klein stadje ontmoet ze Jerônimo, een miljonair die paarden fokt, en zijn moeder Diana, een mooie en mysterieuze vrouw die geheimen heeft over het macabere verleden van de plaats. Kijk ook de trailer.
 • Die Liebeskümmerer [The Heartbreak Agency] (14 februari, film) Wanneer een sceptische journalist met tegenzin deelneemt aan liefdesverdriettherapie voor een artikel, opent hij uiteindelijk zijn hart voor zijn charmante therapeut.
 • The Photograph (14 februari, film) Mae Morton vindt een oude familiefoto en duikt in het verleden van haar afstandelijke moeder. De zoektocht naar antwoorden leidt tot een intense, onverwachtse romance.
 • A Soweto Love Story (14 februari, film) Wanhopig op zoek naar het huwelijk van haar drie alleenstaande zonen, belooft een moeder haar huis aan de eerste die in het huwelijksbootje stapt, wat een race naar het altaar op gang brengt.
 • Trading Places (14 februari, film) Een paar dat ooit verliefd was groeit langzaam uit elkaar. Op magische wijze switchen ze van lichaam en vervolgens leren ze nieuwe dingen over elkaar kennen.
 • Young Guns II (15 februari, film) Billy The Kid trekt weer op pad met zijn oude vrienden Doc en Chavez, en drie nieuwe makkers. De tijden zijn veranderd; boeren en grootgrondbezitters gebruiken geld en politieke invloed om hun economische positie te versterken.
 • The Vincent Staples Show (15 februari, docuserie, bingen) De serie volgt volgt rapper en acteur Vincent Staples op zijn dagelijkse avonturen en probeert met een satirische kwinkslag bloot te leggen met wat voor persoon zijn fans nu eigenlijk te maken hebben. Kijk ook de trailer.
 • House of Ninjas (15 februari, serie, bingen) De serie vertelt het verhaal van de familie Tawara. De familie Tawara is de laatste ninja-familie die afscheid zal moeten nemen van hun traditionele bestaan door een incident dat heeft plaatsgevonden. Hoewel producties over ninja's al decennia lang populair zijn, gaat het deze keer niet over hun heldhaftige verleden, maar over ninja's in het heden.
 • Einstein and the Bomb (16 februari, docufilm) Dit docudrama duikt aan de hand van archiefbeelden en Einsteins eigen woorden in het brein van een gekweld genie. Wat gebeurde er nadat Einstein er achter kwam dat de Duitsers een atoombom aan het ontwikkelen waren? De film vertelt over Einstein wat Christopher Nolans Oppenheimer niet vertelde.
 • Warrior, S1-3 (16 februari, serie, bingen) Het verhaal van Warrior draait om de jonge Ah Sahm. Hij emigreert in de negentiende eeuw van China naar het wereldberoemde Chinatown in San Francisco. De Chinees komt in Amerika aan tijdens een periode waarin flinke bendeoorlogen aan de gang zijn in San Francisco, de zogenaamde Tong Wars. De geniale vechtkunsten van Ah Sahm leveren hem een baan op. Hij gaat werken als huurmoordenaar voor de Chinese maffia. Kijk ook de trailer.
 • Young Adult (18 februari, film) De egoïstische Mavis Gary is schrijfster van populaire tienerboeken. Ze keert terug naar haar geboorteplaatsje om haar topjaren, die ze op de middelbare school had, te herleven. Haar missie is om haar oude schoolvriendje, die ondertussen gelukkig getrouwd is, weer voor zich te winnen. Kijk ook de trailer.
 • The Silencing (21 februari, film) Een jager die een afgezonderd bestaan in de natuur leeft raakt samen met de lokale sheriff Alice betrokken bij een dodelijk kat-en-muisspel wanneer ze op het spoor zijn van een wrede moordenaar. Kijk ook de trailer.
 • Mea Culpa (23 februari, film) Strafrechtadvocate Mea Harper staat op het punt partner te worden bij haar firma. Eerst zal ze een hindernis moeten overwinnen in de vorm van kunstenaar Zyair Malloy. Hij wordt beschuldigd van het vermoorden van zijn vriendin. Hoewel Mea en Zyair een intieme relatie krijgen tijdens het behandelen van de zaak, stuit Mea ook op bewijs dat aanduidt dat haar cliënt misschien toch niet onschuldig is. Kijk ook de trailer.
 • Back on the Strip (23 februari, film) Nadat hij de vrouw van zijn dromen heeft verloren, verhuist Merlin naar Las Vegas om als goochelaar aan de slag te gaan. Daar wordt hij ingehuurd als voorman in een revival van de 'Chocolate Chips', een act van beruchte zwarte mannelijke strippers. Onder leiding van Luther - nu blut en gebroken - zetten de oude, gedomesticeerde, uit vorm zijnde Chocolate Chips vroegere conflicten opzij en herenigen zich om het hotel te redden waar ze vroeger optraden. Ondertussen trachten ze Merlin te helpen zijn geliefde terug te winnen. Kijk ook de trailer.
 • Gran Turismo (24 februari, film) De ultieme droomwens van de jonge Brit Jann Mardenborough, die een grote passie heeft voor het autorijden, wordt vervuld. Dankzij zijn gaming skills, met onder meer het beroemde videospel Gran Turismo, wint hij een aantal Nissan competities. Hierdoor kan hij een professionele racecoureur worden en in een echte racewagen rijden. Mardenborough zal uiteindelijk meermaals deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Lees ook onze review.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's