Recensie: Gran Turismo is bloedstollende adrenalinekick voor gamers én raceliefhebbers

Recensie: Gran Turismo is bloedstollende adrenalinekick voor gamers én raceliefhebbers
Waargebeurd verhaal met Archie Madekwe, David Harbour en Orlando Bloom

Film :

Vanaf 10 augustus is de film Gran Turismo te zien in de bioscopen. Het paradepaardje van Sony en Playstation krijgt dan eindelijk zijn eigen speelfilm: een waargebeurd verhaal die je het gaspedaal nog harder in laat trappen. Met acteur Archie Madekwe als Jann Mardenborough in een weinig charismatische maar passende hoofdrol. Lees hier de filmrecensie van Gran Turismo.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Team Nissan
Gran Turismo is het waanzinnige succesverhaal over Jann Mardenborough die als tiener dankzij zijn Gran Turismo game skills een reeks Nissan-wedstrijden won en zo een echte professionele autocoureur werd.

Bron: Universal Pictures International

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,4

Het popularie computerspel Gran Turismo staat bekend om zijn realisme op het racecircuit. Met bijna 300 kilometer vliegen we over de baan met vette racebolides. Omdat dit om een waargebeurd verhaal gaat, trekt deze productie je in het verhaal dat je niet meer los laat. Met waanzinnige special effects - waarin de game wordt soms vermengt met de film - komt dit onwaarschijnlijke verhaal tot leven en daar helpt de sterke cast ook zeker bij. Onder andere David Harbour en Orlando Bloom zijn te zien in belangrijke bijrollen en zelfs 'Spice Girl' Geri Halliwell zet een ontroerende rol als de moeder van Jann. Met adembenemede crashes en actie is Gran Turismo een dikke aanrader, zeker als je liefhebber bent van racen in het algemeen. Vier sterren.

Cast
Naast Archie Madekwe (Midsommar) en David Harbour (We Have a Ghost) zijn ook Orlando Bloom (The Outpost), Geri Halliwell (Crank: High Voltage) en Djimon Hounsou (Blood Diamond) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Neill Blomkamp (District 9).

Vanaf 10 augustus is de film Gran Turismo te zien in de bioscopen. Genre: actie, avontuur, sport. Tijdsduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's