Recensie 'Mr. Bates vs. the Post Office': streamen of skippen op NPO Start?

Streamen of skippen? Mr. Bates vs. the Post Office maakt de tongen los
Groot schandaal in het Verenigd Koninkrijk

Film :

Het waargebeurde verhaal dat vertelt wordt in de serie Mr. Bates vs. The Post Office zorgde voor een fiks schrikeffect in het Verenigd Koninkrijk: de toenmalige baas van de Post Office moest dit jaar zelfs haar lintje inleveren om zich op die manier te verantwoorden voor de problemen die bij zovelen zijn ontstaan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De serie vertelt het verhaal van een van de grootste gerechtelijke dwalingen in de Britse rechtsgeschiedenis. Honderden onschuldige postmedewerkers werden ten onrechte beschuldigd van diefstal, fraude en valse boekhouding vanwege een defect IT-systeem. Veel van de onrechtvaardige arbeiders werden vervolgd, van wie sommigen gevangen werden gezet voor misdaden die ze nooit hadden begaan, en hun levens werden onherstelbaar geruïneerd door het schandaal.

Mr. Bates vs. the Post Office - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de vier afleveringen die deze serie rijk is.

Wat wij er van vinden
Het verhaal over het schandaal bij de Britse postkantoren, de niet-werkende softwaresystemen en de horrorscenarios waarin postkantooreigenaren zich begaven ten tijde van het schandaal is al op verschillende manieren vertelt: krantenartikelen, reportages, documentaires, noem het maar op. Deze dramaserie was uiteindelijk dé meesterzet om het verhaal op grotere schaal op de kaart te zetten. De grote kracht van deze serie is het feit dat de verhalen menselijk en klein worden gehouden: verhalen die door het geweldige acteerwerk die over de verschillende personages wordt gelegd ook voelbaar worden. Als kijker voel je echt de boosheid, woede en oneerlijkheid die de personages in de serie ook zullen voelen. Als de gerechtigheid dan uiteindelijk komt, voelen we ook allemaal de opluchting die de personages ook voelen. We hebben in lange tijd niet een serie gezien die ons zo greep.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
We zijn niet de eersten die het zeggen, maar we kunnen niet wachten tot er een soortgelijke serie over het toeslagenschandaal wordt gemaakt. Tot die tijd: stream deze serie!

Mr. Bates vs. the Post Office is nu te streamen op NPO Plus. De eerste twee afleveringen zijn ook te zien op NPO Start. Ontwikkeld door:
Gwyneth Hughes. Cast:
Toby Jones, Monica Dolan, Julie Hesmondhalgh, Susan Brown, Alex Jennings, Shaun Dooley, Lia Williams. Genre: drama, biografie. Tijdsduur: 4 afleveringen van ca. 50 minuten.

Toby Jones e.a. in 'Mr. Bates vs. the Post Office'. Bron: ITV

Actuele video's

Meer actuele video's