Oscargenomineerde film Oppenheimer stream je vanaf deze datum thuis op de bank

Oscargenomineerde film Oppenheimer stream je vanaf deze datum thuis op de bank
Met acteur Cillian Murphy in rol van zijn leven

Film :

De film van Christopher Nolan is de grote favoriet bij de Oscars met nominaties in maar liefst 13 categorieën. Of deze productie alle gouden beeldjes binnensleept, is te zien in de nacht van 10 op 11 maart. De timing is bijna briljant, want vanaf 21 maart is Oppenheimer te streamen op SkyShowtime.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"I can perform this miracle"
De wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid.

Oppenheimer - streamen of skippen?

Hieronder lees je een spoilervrije review van de film.

Wat wij er van vinden
Dit is dit niet de historische biopic die je misschien verwacht als je de titel leest. De film lijkt op zichzelf al opgebouwd als een soort timer, waardoor je continu het gevoel hebt dat de film kan ontploffen. De nieuwe film van Christopher Nolan heeft daarnaast ook nog eens een heel aantal klassieke Nolan elementen in huis: geweldige cinematografie van Hoyte van Hoytema, fantastisch acteerwerk van zowel de hoofdrolspeler Cillian Murphy als de batterij Hollywoodsterren in de bijrollen, geweldige sets en opzwepende muziek die je net even extra op het puntje van je stoel zet. Oppenheimer is wat dat betreft net een lekker pastagerecht waarvan je het recept al tientallen keren gezien hebt, maar ach: als het na al die keren nog steeds zo geweldig lekker is, waarom zou je het dan niet meer kunnen eten?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Dit historische epos wist in 2023 - samen met de film Barbie van Greta Gerwig - maandenlang volle bioscoopzalen te trekken en het publiek te imponeren. Mocht je deze film nog niet gezien hebben dan is dit je kans. Een dikke aanrader!

Vanaf 21 maart 2024 is de film Oppenheimer te streamen op SkyShowtime. De film is nu al te huur op verschillende VOD-diensten en ook zo hier en daar nog op het grote scherm te zien. Regie: Christopher Nolan. Cast: Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Matt Damon. Genre: drama, science fiction. Tijdsduur: 181 minuten.

Acteur Matt Damon (Leslie Groves) in de film 'Oppenheimer'

Actuele video's

Meer actuele video's