We gaan er allemaal aan (zelfs Valerio Zeno) vanaf dinsdag te zien op NPO 3

We gaan er allemaal aan (zelfs Valerio Zeno) vanaf dinsdag te zien op NPO 3
Hoe bedreigend zijn kernoorlog en AI?

Kijktip :

Dinsdag 13 februari is de aftrap van het nieuwe programma We gaan er allemaal aan (zelfs Valerio Zeno). Deze Powned-serie draait om de vraag waar we ons nu echt zorgen om moeten maken, welk rampscenario is realistisch en zorgt ervoor dat het einde nabij is?

We gaan er allemaal aan (zelfs Valerio Zeno) gemist? Kijk elke aflevering terug bij Gids.tv.

Nucleaire dreiging
De nieuwsberichten beloven niet veel goeds en in een tijd vol onheilspellende berichten ontdekt de kijker in deze documentaireserie elke aflevering iets nieuws waarover wij ons met z’n allen op termijn nou écht druk om zouden moeten maken. Hoe gevaarlijk is bijvoorbeeld de nucleaire dreiging door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op korte termijn, wordt met een kernoorlog een deel van de wereld onbewoonbaar? Wetenschappers, analisten en Maarten van Rossem verkennen met Valerio Zeno het mogelijke verloop van een dergelijk rampscenario.

Hoe gevaarlijk is AI?
Valerio Zeno duikt in de eerste aflevering in de wereld van kunstmatige intelligentie, ofwel AI. Volgens velen, wereldleiders, wetenschappers en techprominenten, is er op dit moment geen groter en urgenter gevaar dan kunstmatige intelligentie. De wereld wordt overgenomen door kwaadwillende computers, die slimmer zijn en zich sneller ontwikkelen dan de mensheid. Maar wanneer wordt dit echt gevaarlijk? AI is namelijk al een groot onderdeel van het dagelijks leven, het helpt om sneller en efficiënter te analyseren, te werken, te surveilleren en selecteren. Valerio onderzoekt wanneer AI te slim wordt en of het zo gevaarlijk kan worden dat men moet vrezen voor het voortbestaan van de mensheid.

We gaan er allemaal aan (zelfs Valerio Zeno) is vanaf dinsdag 13 februari elke week om 21.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van We gaan er allemaal aan (zelfs Valerio Zeno) terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's