Valentijnsdag 2024: deze 5 romantische filmtips van Gids.tv zijn het kijken waard

Valentijnsdag 2024: deze 5 romantische filmtips van Gids.tv zijn het kijken waard
Nieuwe films en klassiekers

Film :

Het feest van de liefde - Valentijnsdag 2024 - is hier. De nodige porties romantiek en rozenblaadjes maar ook kleine liefdesverhalen en emotionele momenten zijn op de verschillende streamingdiensten uitgebreid te zien. Gids.tv geeft je vijf tips voor nieuwe en niet zo nieuwe films die je op Valentijnsavond zonder nadenken kunt starten.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

1. Players (2024)

Netflix // Gids.tv: ★★★

Tom Ellis en Gina Rodriguez in 'Players'. Bron: Netflix
De New Yorkse sportjournaliste Mack heeft jarenlang samen met haar beste vriend Adam en hun andere vrienden manieren bedacht om mensen te versieren. Hoewel dit in de loop der jaren tot ontelbare onenightstands heeft geleid, is het volgen van hun draaiboek gebonden aan strikte basisregels. De belangrijkste is dat ze geen relatie kunnen opbouwen met hun tactieken. Lees ook waar je Players kunt kijken.

Lees hier binnenkort onze review van Players.

2. Me Before You (2016)

Prime Video // Gids.tv: ★★★½

Bron: Warner Bros. Pictures
Deze ontroerende romantische dramafilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Jojo Moyes. Voor de mensen die deze tranentrekker nog niet gezien heeft, is dit met Valentijnsdag een dikke aanrader. Met hoofdrollen voor Emilia Clarke en Sam Claflin. Lees hier waar je film Me Before You kunt kijken .

3. Past Lives (2023)

Prime Video // Gids.tv: ★★★★★

Bron: The Searchers
Je zou wel kunnen zeggen dat deze film zichzelf zwaar terecht in het rijtje van moderne romantische dramas heeft gevochten. Een film die uitblinkt in zijn kleinheid: in emotie, in liefde en zelfs in stemgebruik. Een waanzinnig mooi liefdesverhaal die ook de zwarte kant van 'liefde op het eerste gezicht' toont. Lees hier waar je Past Lives kunt kijken.

Lees ook onze review van Past Lives.

4. Lover, Stalker, Killer (2024)

Netflix // Gids.tv: ★★★

Key art van de docufilm 'Lover, Stalker, Killer'. Bron: Netflix
Even een totaal andere film die een keerzijde van de romantiek laat zien: een grote nachtmerrie voor de regelmatige daters. Het overkomt de automonteur Dave, die net een relatie achter de rug heeft en weer wil gaan daten. Hij ontmoet Liz en Cari, maar dat lijkt niet helemaal te zijn wat Dave dacht dat het was... Lees hier waar je Lover, Stalker, Killer kunt streamen.

Lees hier onze review van Lover, Stalker, Killer.

5. The Notebook (2004)

HBO Max en Prime Video // Gids.tv: ★★★★

Bron: RCV Film Distribution
In de beginjaren van de zeroes waren de romantische dramafilms levendiger dan ooit. Rachel McAdams en Ryan Gosling - laatstgenoemde dit jaar genomineerd voor een Academy Award - staken daar met kop en schouders bovenuit in The Notebook, een dramafilm met de nodige ontroering. Er is ook extra goed nieuws: deze film draait nu ook in de bioscopen en is daarom ook een perfecte avond uit voor Valentijnsavond! Lees hier waar je The Notebook kunt kijken.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's