Apocalypse Now

Apocalypse Now (1979)

The Horror. . . The Horror. . .

[8.5 / 10]

Apocalypse Now (1979)

Recensies van Apocalypse Now

8.5 665.371 stemmen

Apocalypse Now kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 9.99
HD Kopen € 9.99
SD Huren € 3.99
HD Huren € 3.99
SD Kopen € 7.99
HD Kopen € 10.99
SD Huren € 2.99
HD Huren € 4.19
SD Kopen € 7.99
HD Kopen € 9.99
SD Huren € 2.99
HD Huren € 3.99

Apocalypse Now NIEUWS

Apocalypse Now

Apocalypse Now SYNOPSIS

Captain Benjamin L. Willard wordt tijdens de Vietnam oorlog aangesteld om de verloren geraakte Kolonel Kurtz op te sporen. Kurtz houdt zich ergens in de bossen van Cambodja op waar hij een eigen kolonie heeft gesticht.

Willard gaat hem per boot zoeken waarbij hij gezelschap krijgt van een markant groepje soldaten: een jongeling, een neuroot, een oudere kaptein en een surfer die beter thuis had kunnen blijven. Hun zoektocht brengt hen langs de meest vreemde plekken en vreemde figuren.

Langzaam beginnen zij de ellende van de oorlog te doorzien. Voor ze het weten is het meer een kwestie van overleven dan van het vinden van Kurtz.

Coppola vertaalde Joseph Conrads roman "Heart of Darkness" van Congo naar de wereld van Vietnam en creëerde hiermee één van de meest spraakmakende films uit de filmgeschiedenis. De perikelen rondom de productie zijn berucht en indrukwekkend vastgelegd door Eleanor Coppola in de documentaire Hearts of Darkness: A Filmmakers Apocalypse. De film kent vele indrukwekkende scènes gesteund door memorabel acteerwerk van Martin Sheen, Robert Duvall een piepjonge Laurence Fishburne en natuurlijk Marlon Brando.