Fenomenale misdaadfilm The Godfather maandag te zien op Canvas

Fenomenale misdaadfilm The Godfather maandag te zien op Canvas
Bijna perfecte misdaadfilm met Marlin Brando

Kijktip :

Bestaat er zoiets als 'de perfecte film'? Het is lastig te zeggen, maar één ding weten we zeker: The Godfather komt verdomd dicht in de buurt. Deze epische misdaadklassieker moet elke filmliefhebber eigenlijk gezien hebben. Je ziet de film maandag op Canvas en je kunt The Godfather streamen via onder meer Prime Video en Pathé Thuis.

Lees ook op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Het verhaal
De op Sicilië geboren Vito Corleone heeft in New York een maffia-imperium opgebouwd. Don Corleone is een machtig en welgesteld man, die anderen het vuile werk laat opknappen. Zijn zoon Michael wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, maar wanneer de Don na een aanslag in het ziekenhuis belandt heeft hij geen keus meer. Michael besluit wraak te nemen op de daders en moet vervolgens naar Sicilië vluchten. Wanneer het weer veilig is om terug te keren naar Amerika neemt Michael de zaken van zijn vader over.

Bron: Paramount

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Er zijn maar weinig films die in alle opzichten perfect zijn, maar The Godfather is er één van. De cast is tot in de puntjes verzorgd, tot de kleinste rol aan toe (zo zien we de oudere Hollywoodster Sterling Hayden als de corruptie politieagent McCluskey en de beroemde crooner Al Martino als zanger Johnny Fontane). Daarnaast creëert Coppola met behulp van zijn set designers en kostuumontwerper een schitterende vormgeving, die je meeneemt naar de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Credits gaan ook naar Gordon Willis, de director of photography, die het geheel subliem in beeld brengt. Ook de muziek van Nino Rota en het script zijn tot in de puntjes verzorgd. Eén van de grote Amerikaanse filmklassiekers.

Cast
Naast Marlon Brando (The Score) en Al Pacino (House of Gucci) zijn ook James Caan (Misery), Robert Duvall (Apocalypse Now) en Diane Keaton (Something's Gotta Give) te zien in The Godfather. Deze film is geregisseerd door Francis Ford Coppola.

The Godfather (1972) wordt beoordeeld met een 9,2 op IMDb en is maandag 1 augustus om 22.00 uur te zien op Canvas. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 175 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's