Nieuwsuur: Voorraad sociale huurwoningen & Russische oppositie blijft strijden gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Voorraad sociale huurwoningen & Russische oppositie blijft strijden gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-08-16 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Dit zijn de Nieuwsuur-onderwerpen van dinsdag 16 augustus.

  • Sociale huurwoningen - De sociale huurwoningmarkt is vastgelopen. Voor mensen met lage inkomens komen steeds minder woningen beschikbaar, waardoor de wachttijden oplopen. En in de toekomst dreigt Nederland veel sociale huurwoningen ook nog eens kwijt te raken. Minister Hugo de Jonge wil dat de woningvoorraad van gemeenten voor 30 procent uit sociale huurwoningen bestaat. En dus maken gemeenten al jaren afspraken met particulieren ontwikkelaars en woningcorporaties. Waar corporaties zich aan allerlei afspraken moeten houden over wat voor een sociale huurwoningen ze bouwen, geldt dat voor beleggers veel minder en soms zelfs helemaal niet.

Wat betekent dat voor de voorraad sociale huurwoningen? Nieuwsuur maakte een rondgang langs de zes grootste gemeenten van Nederland. In de studio wethouder Martijn Balster van Den Haag, die namens de VNG praat over de voorraad sociale huurwoningen in de grote steden.

  • Russische oppositie - In de schaduw van de oorlog in Oekraïne levert het Kremlin ook een forse strijd met de eigen oppositie. Wie kritisch is over de oorlog kan worden opgepakt en opgesloten. In maart werd een wet aangenomen waarmee kritiek op het leger kan leiden tot forse vrijheidsstraffen. Deze zomer werd voor het eerst ook een politicus voor zeven jaar opgesloten omdat hij de oorlog bekritiseerde. Sommige politici wachten niet af tot de politie op de deur klopt en uit voorzorg vertrekken ze uit Rusland. In Nieuwsuur spreken we met een aantal van deze politici.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws