Ophef! Mirjam Bikker over draagmoeders (Nieuwsuur): ‘Niemand heeft recht op krijgen van kind’

Ophef! Mirjam Bikker over draagmoeders (Nieuwsuur): ‘Niemand heeft recht op krijgen van kind’

Ophef! Mirjam Bikker over draagmoeders (<em>Nieuwsuur</em>): ‘Niemand heeft recht op krijgen van kind’ Bekijk in de video hierboven: steeds meer bekende sterren krijgen kind via draagmoeder Fractievoorzitter Mirjam Bikker van de ChristenUnie heeft met haar uitspraken in Nieuwsuur voor heel wat ophef gezorgd. Ze wil met haar partij de nieuwe wet voor draagmoederschap tegenhouden door deze controversieel te laten verklaren. ‘In het belang van het kind’Dit betekent onder meer dat het voor homostellen een stuk lastiger wordt om een kind te krijgen. “Niemand heeft recht op het krijgen van een kind”, aldus Bikker. “Ik zeg dat wel met terughoudendheid, want ik weet dat daar veel pijn en verdriet in zit. (…) Maar ik vind deze weg niet de verstandige weg, in het belang van datzelfde kind waar we allemaal graag goed voor zorgen.” Bekijk de beelden van Nieuwsuur hieronder. Een wetsvoorstel dat draagmoederschap in Nederland moet gaan regelen, lijkt toch weer in de kast te verdwijnen. De ChristenUnie wil er alles aan doen om het wetsvoorstel controversioneel te laten verklaren. Wensouders wachten juist al jaren op betere regelgeving. #Nieuwsuur pic.twitter.com/1Y9AA81gWY— Nieuwsuur (@Nieuwsuur) August 30, 2023 Video: Emile Ratelband (73) voor de negende keer vader: "Tiende kindje hoop ik op een jongen" Bekijk deze video » Video: zo gaat het zoontje van Paris Hilton waarschijnlijk heten Bekijk deze video »
Nieuws :
Thursday 31 August 2023 om 10:27

Bekijk in de video hierboven: steeds meer bekende sterren krijgen kind via draagmoeder

Fractievoorzitter Mirjam Bikker van de ChristenUnie heeft met haar uitspraken in Nieuwsuur voor heel wat ophef gezorgd. Ze wil met haar partij de nieuwe wet voor draagmoederschap tegenhouden door deze controversieel te laten verklaren.

‘In het belang van het kind’
Dit betekent onder meer dat het voor homostellen een stuk lastiger wordt om een kind te krijgen. “Niemand heeft recht op het krijgen van een kind”, aldus Bikker. “Ik zeg dat wel met terughoudendheid, want ik weet dat daar veel pijn en verdriet in zit. (…) Maar ik vind deze weg niet de verstandige weg, in het belang van datzelfde kind waar we allemaal graag goed voor zorgen.”

Bekijk de beelden van Nieuwsuur hieronder.

Actuele video's

Meer actuele video's