Nieuwsuur: asieldeal: geld en 20.000 woningen gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: asieldeal: geld en 20.000 woningen gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-08-26 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van vrijdag 26 augustus.

Asieldeal: geld en 20.000 woningen
Gemeenten zijn bereid de komende maanden woonruimte voor 20.000 statushouders beschikbaar te stellen voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. Dat staat in het conceptakkoord over de opvang van asielzoekers. Ook staat er dat er zo'n 700 miljoen euro vrijkomt, dat kan gebruikt worden voor flexwoningen en andere huisvesting.

Het conceptakkoord gaat alleen over de opvang van asielzoekers, niet over de instroom. Wel praat het kabinet vandaag over mogelijkheden om de instroom terug te dringen, zoals bijvoorbeeld het tijdelijk beperken van de mogelijkheden voor gezinshereniging.

We spreken staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg en migratie-expert Gerald Knaus, architect van de zogenaamde Turkijedeal. In Den Haag is Nynke de Zoeten.

Oorlogssporen in het ooit bruisende Charkov
Charkov is, op Kiev na, de grootste stad van Oekraïne. En het is de zwaarst getroffen stad, sinds het begin van de oorlog een half jaar geleden. Het was een bruisende studentenstad met anderhalf miljoen inwoners. Veel van hen zijn vertrokken, zo ook de 25-jarige psychologe Veronica, die nu in Nederland woont.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws