Nieuwsuur: is grootste kerncentrale nog veilig? gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: is grootste kerncentrale nog veilig? gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-08-29 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 29 augustus.

Oekraïne meldt offensief Cherson
De Oekraïense strijdkrachten hebben een groot offensief gelanceerd in de regio Cherson. Dat meldt een woordvoerder van de troepen in het zuiden van het land. Vanuit verschillende windrichtingen zou het leger optrekken richting de cruciale havenstad Cherson.

Het ministerie van Informatie meldt dat de strijdkrachten door de eerste verdedigingslinie van de Russen zijn gebroken. Met behulp van westerse wapens is er een reële kans op het heroveren van de bezette gebieden, aldus het ministerie. De berichten zijn niet onafhankelijk te verifiëren, evenals berichten in Oekraïense Telegramkanalen dat Russische troepen zich zouden terugtrekken. We praten erover met verslaggever Gert-Jan Dennekamp in Oekraïne.

Is grootste kerncentrale nog veilig?
De grootste kerncentrale van Europa, de Oekraïense kerncentrale van Zaporizja, is al weken het toneel van beschietingen. Dat voedt de vrees voor een kernramp. Inspecteurs van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) bezoeken de centrale vandaag. We spreken met Petro Kotin, hoofd van Energoatom, de eigenaar van de centrale.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws