Nieuwsuur: Waar ligt de grens in de Tweede Kamer? gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Waar ligt de grens in de Tweede Kamer? gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-09-29 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de Nieuwsuur-onderwerpen van donderdag 29 september.

  • Waar ligt de grens in de Tweede Kamer? - De laatste tijd is de discussie over wat er wel en niet gezegd mag worden in de Tweede Kamer weer opgelaaid. Vooral nadat het voltallige kabinet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen wegliep na een insinuatie van FvD-leider Thierry Baudet. Hij suggereerde dat Sigrid Kaag zou zijn opgeleid aan een spionnencollege. Het was niet de eerste keer dat Kamerleden zich niet aan de geldende omgangsvormen houden. Vandaag praat de Kamer over een aanpassing van de regels.

  • Onderzoek naar 'machtsmisbruik' en 'schrikbewind' Arib - Het presidium van de Kamer, het dagelijks bestuur met daarin de voorzitter en ondervoorzitters, gaat onderzoek doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib. Arib, nu PvdA-Kamerlid, spreekt ze van een "politieke dolksteek".

  • Liz Truss verdedigt zich - De verregaande steunmaatregelen van de conservatieve regering van de kersverse premier Liz Truss - die een ongekend groot steunpakket van circa 150 miljard pond (165 miljard euro) heeft toegezegd om de door de hoge inflatie en energieprijzen getroffen burgers en bedrijven te helpen - brengen veel commotie teweeg. Vandaag ontkent Truss dat haar plannen alleen de rijken ten goede zouden komen.

  • Hoe verder zonder Nord Stream? - Twee krachtige explosies bij de gasleidingen Nord Stream 1 en 2 zorgen voor onrust in Europa. Wat als er nog meer pijpleidingen beschadigd raken? Dan komt de energievoorziening in gevaar. De hoop van energiebedrijven op snel herstel van de gasmarkt en mogelijke gasleveringen staat onder druk. Wat is de oplossing? We bespreken de opties met Jilles van den Beukel, oud-Shell en NAM, nu energie-expert.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws