Nieuwsuur: Biden waarschuwt voor nucleaire dreiging gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Biden waarschuwt voor nucleaire dreiging gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-07 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van vrijdag 7 oktober.

Ali Hussein Kadhem overleefde het bloedbad van Camp Speicher
Op 12 juni 2014 vielen IS-strijders de legerbasis Camp Speicher, in het Iraakse Tikrit, binnen. De daaropvolgende dagen werden er 1700 rekruten van het Iraakse leger geëxecuteerd. Dat maakt het na 11 september de dodelijkste terreuraanval ooit.

Ali Hussein Kadhem is één van de overlevenden van de massamoord. Met hem gaan we terug naar de plek waar het gebeurde, waar tot op de dag van vandaag spanningen zijn.

Amerikaanse president Biden waarschuwt voor nucleaire dreiging
De Amerikaanse president Biden had gisteren bij een evenement voor de Democratische Senatoriale Campagnecommissie een onheilspellende boodschap. Volgens hem is de nucleaire dreiging terug op het niveau van de Koude Oorlog en de Cubacrisis in 1962.

Dat denkt hij door uitspraken van de Russische president Poetin, een paar weken terug. Die 'grapte' toen dat hij van plan was om kernwapens in te zetten in Oekraïne. Volgens Biden maakt Poetin geen grapjes over dat soort dingen, en moeten we zijn dreigement serieus nemen.

We praten erover met Ben Hodges, oud-generaal van het Amerikaanse leger, en Pavel Podvig, die onderzoek deed naar de Russische kernmacht.

Kasteel- en landgoedeigenaren vrezen verval door hoge energiekosten
Ook kasteel- en landgoedeigenaren maken zich zorgen over de hoge energierekening. Monumentale panden zijn vaak groot en slecht geïsoleerd, en daar kan ook weinig aan gedaan worden vanwege strenge regels. En dan komen de eigenaren ook nog eens niet in aanmerking voor het prijsplafond.

Ze trekken nu aan de bel omdat ze vrezen dat ze geen geld meer overhouden om hun panden te onderhouden, met verval als gevolg.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws