Nieuwsuur: centrum Kiev Russisch doelwit gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: centrum Kiev Russisch doelwit gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-10 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 10 oktober.

Centrum Kiev Russisch doelwit
Rusland heeft aanvallen uitgevoerd op meerdere steden in Oekraïne. Er werden vanmorgen explosies gemeld in het centrum van de hoofdstad Kiev, Dnipro, Chmelnytsky, Zjytomyr, Ternopil, Lviv en Charkov. Er zijn zeker tien mensen omgekomen en tientallen gewond geraakt.

Het is de eerste aanval op de hoofdstad sinds juni. Volgens de Oekraïnse president Zelensky wil Rusland energievoorzieningen en mensen treffen. Betekenen de aanvallen een omslag in Ruslands strategie, dat de afgelopen tijd grote verliezen lijdt aan het front? Te gast zijn Oost-Europadeskundige Bob Deen en bijzonder hoogleraar Oorlogsstudies Frans Osinga.

Hoekstra en Wiebes verhoord
Het is de zevende en laatste verhoorweek van de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen. Later deze week wordt premier Mark Rutte verhoord, vandaag zijn vicepremier en oud-minister van Financiën Wopke Hoekstra en oud-minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes aan de beurt. Wiebes kondigde in 2019 aan in 2022 helemaal te stoppen met de gaswinning, jaren eerder dan gepland. Politiek verslaggever Nynke de Zoeten volgt de verhoren en praat ons bij.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws