Nieuwsuur: Gemeenten steeds vaker slachtoffer van hack gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Gemeenten steeds vaker slachtoffer van hack gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-19 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Dit zijn de Nieuwsuur-onderwerpen van woensdag 19 oktober.

  • Gemeenten steeds vaker slachtoffer van hack - De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ziet dat gemeenten steeds kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen. Aan de lopende band proberen criminelen een ingang te vinden. En dat in een tijd waarin gemeenten voor een groeiend aantal taken verantwoordelijk zijn en dus ook steeds meer data onder hun hoede hebben. De dreiging neemt zo snel toe, dat er snel actie nodig is.

  • Verzet tegen komst complotdenker David Icke - De Britse complotdenker David Icke, volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een antisemiet en Holocaustontkenner, is door de protestbeweging 'Samen voor Nederland' uitgenodigd om te spreken op een manifestatie op de Dam in Amsterdam begin november. Het CIDI heeft de gemeente en minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz opgeroepen ervoor te zorgen dat Icke geen podium krijgt en ook zijn er Kamervragen gesteld. Het 'reptielen-complot', waar Thierry Baudet deze week over sprak, komt ook uit de koker van Icke.

  • Premierschap Truss aan zijden draadje? - Is het denkbaar dat de Britse premier Liz Truss al na een maand regeren wordt vervangen? Dat is de belangrijkste vraag die Britten bezighoudt. Truss krijgt opvallend harde kritiek van de oppositie en de afgelopen dagen lekten leden van conservatieven dat het niet de vraag is óf Truss weggaat, maar wanneer. Was de kritiek van haar partij ook zo hard vandaag in het lagerhuis?

  • Wat drijft staatssecretaris Eric van der Burg? - Hij heeft waarschijnlijk het moeilijkste onderwerp op zijn bordje liggen, en politiek gezien het meest explosieve. Staatssecretaris Eric van der Burg hoopt deze week dan zijn langverwachte asielwet te presenteren. Daarmee wil hij de asielcrisis doorbreken door gemeenten verplicht asielzoekers op te laten nemen. Wat drijft deze VVD'er, die vooral in eigen partij op veel weerstand stuit? Vanavond een portret.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws