Nieuwsuur: Kortst zittende premier VK ooit vertrekt gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Kortst zittende premier VK ooit vertrekt gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-20 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk de Nieuwsuur-onderwerpen van donderdag 20 oktober hieronder.

  • Liz Truss: kortst zittende premier die Verenigd Koninkrijk ooit kende - Met 45 dagen is Liz Truss de kortst zittende premier die het Verenigd Koninkrijk ooit heeft gehad. Vanmiddag maakte ze haar vertrek bekend, tijdens een ingelaste persconferentie op de stoep van Downing Street 10. De komende week kiezen de Conservatieven een nieuwe leider, die automatisch de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. We spreken met historicus Martin Farr. Te gast is Rem Korteweg, kenner van het Verenigd Koninkrijk, verbonden aan Instituut Clingendael.

  • Hoe lost de EU de energiecrisis op? -Regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-landen praten vandaag en morgen over de voorstellen van de Europese Commissie om de energiecrisis aan te pakken. Naar verwachting zullen de landen betere afspraken maken om elkaar te helpen in het geval van een daadwerkelijk energietekort. Wat ligt er precies op tafel? We bespreken het met econoom Mathijs Bouman.

  • Goede voornemens ten spijt: zakenreizigers pakken toch weer het vliegtuig - Het is nog maar twee jaar geleden dat de vliegtuigindustrie wereldwijd stil kwam te liggen. Het online vergaderen nam een vlucht. Bedrijven beloofden ook in de toekomst minder te gaan vliegen, ook om het milieu te sparen. Maar hoe is dat nu? Blijven zakenmensen bij hun goede voornemens?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws