Nieuwsuur: Lula nieuwe Braziliaanse president gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Lula nieuwe Braziliaanse president gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-31 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 31 oktober.

Op wie stemmen Arabische kiezers tijdens de verkiezingen in Israël?
Israël gaat morgen voor de vijfde keer in vier jaar tijd naar de stembus. Arabische kiezers hebben een doorslaggevende stem, maar velen dreigen thuis te blijven. Zal het oud-premier Benjamin Netanyahu lukken om weer aan de macht te komen?

Burgemeester Roermond vertrekt
Burgemeester Rianne Donders vocht bijna acht jaar lang tegen het schelden en schofferen in de gemeenteraad van Roermond, maar nu stopt ze. Ze had talloze aanvaringen met Jos van Rey en zijn partij LVR. Vandaag was het de laatste dag van burgemeester Donders. Het gebeurt zelden dat een burgemeester voortijdig vertrekt, omdat ze klaar is met de omgangsvormen in de lokale politiek. Wat is er in de afgelopen acht jaar allemaal gebeurd?

Wat gebeurt er na de verkiezingsuitslag van Brazilië?
Na een spannende nek-aan-nekrace heeft de linkse kandidaat Lula Da Silva de Braziliaanse verkiezingen gewonnen. De zittende president, Jair Bolsonaro, heeft nog niet op de overwinning van Lula gereageerd, maar voor de verkiezingen zei Bolsonaro dat, als hij zou verliezen, dat alleen door kiesfraude zou kunnen komen.

Hoe zal Bolsonaro op zijn nederlaag reageren, en zal hij de uitslag accepteren? Te gast in de studio is Marc Bessems, oud-correspondent voor Latijns-Amerika.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws