Nieuwsuur: Zelensky in Brussel gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Zelensky in Brussel gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-02-09 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van donderdag 9 februari.

EU-top over Oekraïne
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag in Brussel waar hij het Europees Parlement toesprak in een speciale zitting. Later op de dag is hij bij een bijeenkomst van de 27 EU-regeringsleiders, waar hij spreekt over extra militaire steun voor Oekraïne. Te gast is oud-commandant der Landstrijdkrachten Mart de Kruif.

Dodental na aardbeving loopt verder op
Het dodental als gevolg van de aardbevingen in Turkije en Syrië is inmiddels opgelopen tot meer dan 16.000. Hoe worden de begrafenissen geregeld van alle slachtoffers? We spreken uitvaartondernemer Semih Altay, die drie medewerkers naar Turkije heeft gestuurd om mensen te helpen bij de begrafenissen. Ook schakelen we met onze verslaggever Siebe Sietsma in het rampgebied.

Trage verduurzaming industrie
In het klimaatakkoord van 2019 staat dat Nederland als geheel in 2030 ongeveer de helft minder broeikasgassen moet uitstoten, ten opzichte van 1990. Het kabinet wil zelfs 55 procent minder CO2-uitstoot. De industrie moet een deel van die reductie voor z'n rekening nemen. Om dat op tijd voor elkaar te krijgen wil het kabinet een-op-een afspraken maken met de twintig grootste uitstoters.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws