Nieuwsuur: politieke gevolgen aardbeving Turkije gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: politieke gevolgen aardbeving Turkije gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-02-10 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van vrijdag 10 februari.

Turkije en de politieke nasleep van de aardbeving
De zoektocht naar overlevenden van de aardbevingen in Turkije en Syrië gaat door, maar er worden nog maar weinig mensen levend gevonden. Het dodental van de aardbevingen is gestegen tot ruim 21.000. Ook de noodhulp komt maar moeilijk op gang. De kritiek op de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wordt sterker, terwijl zijn aanpak veel invloed zal hebben op de presidentsverkiezingen in juni. Vanavond een reportage uit het rampgebied van onze verslaggever Siebe Sietsma.

EU-top over migratie
Sinds 2015 was het aantal asielaanvragen in de Europese Unie niet zó hoog. En al meer dan tien jaar komen staatshoofden en regeringsleiders nauwelijks tot een oplossing. Eén van de ideeën is het beter beschermen van de buitengrenzen van de Europese Unie. Landen nemen steeds vaker hun toevlucht tot het neerzetten van hekken. Ook vandaag wordt erover gesproken op de Europese top over migratie. Te gast is Monica Sie, van Instituut Clingendael.

Stikstof: wie zijn de piekbelasters?
Lukt het het kabinet om te bepalen welke bedrijven teveel stikstof uitstoten? Vandaag komt stikstofminister Christianne van der Wal met een brief hoe het verder moet met de piekbelasters. Het was al bekend dat de agrarische sector 41 procent minder stikstof moet uitstoten in 2030. Ook de industrie en de verkeerssector moeten minder stikstof gaan uitstoten. Met welke definitieve doelen komt het kabinet? Vanavond het laatste nieuws uit Den Haag.

Emissieloos bouwen met elektrisch bouwmaterieel?
De bouwsector moet schoner werken. Dat betekent minder dieselapparaten en meer elektrische apparaten op de bouwplaats, die in 20230 emissievrij moet zijn. Althans dat is de ambitie. Elektrisch aangedreven bouwmachines stoten minder stikstof en CO2 uit. Maar hoe haalbaar zijn die ambities?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws