Nieuwsuur: nulurencontracten verboden gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: nulurencontracten verboden gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-04-03 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 3 april.

Arbeidsregels aangepast
De regels rond tijdelijke arbeidscontracten gaan de komende jaren flink veranderen. Nulurencontracten worden verboden, de voorwaarden om flexwerkers in te zetten worden strenger en een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt verplicht voor zzp'ers. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hierover samen met vakbonden en werkgevers afspraken gemaakt.

Gaat dit leiden tot meer zekerheid voor werknemers, zoals het doel is? En wat gaan de veranderingen betekenen voor werkgevers? We bespreken het met econoom Mathijs Bouman.

Wagner claimt verovering Bachmoet
De Russische Wagner-groep beweert de Oekraïense stad Bachmoet 'in juridische zin' te hebben veroverd. Maar volgens Kiev houdt het Oekraïense leger er nog stand.

In de stad in het oosten van Oekraïne woeden al maandenlang hevige gevechten. Veruit de meeste inwoners zijn gevlucht. Nieuwsuur sprak de 29-jarige Pool Kuba, die samen met andere vrijwilligers probeert om de achterblijvers, vooral ouderen, te evacueren. Dat is niet zonder gevaar.

Russische blogger komt om bij explosie
De bekende Russische militaire blogger en vlogger Vladlen Tatarski is omgekomen bij een explosie in een café in Sint-Petersburg, waarbij zestien anderen gewond raakten.

Tatarski, die in het echt Maxim Fomin heette, had meer dan 560.000 volgers op Telegram en was een van de belangrijkste militaire influencers. Er zijn geen aanwijzingen voor wie er achter de explosie zit, maar het is niet onwaarschijnlijk dat iemand Tatarski uit de weg wilde ruimen: hij stond vierkant achter de Russische invasie in Oekraïne, maar had vaak kritiek op de fouten van de Russische legerleiding. Hoe groot is de invloed van dit soort bloggers in Rusland?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws