Vrijdag in Nieuwsuur: Richard de Mos is vrijgesproken van omkoping en corruptie gemist? | Gids.tv

Vrijdag in Nieuwsuur: Richard de Mos is vrijgesproken van omkoping en corruptie gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-04-21 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: Richard de Mos vrijgesproken • Anti-homowet in Uganda • Festival The Art Department

Richard de Mos hoort of hij schuldig is aan corruptie
De Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui zijn vrijgesproken van omkoping en corruptie. De rechter stelt vast dat er ruim 100.000 euro aan partijdonaties is gedaan door de ondernemers en dat De Mos bijna 270 euro aan persoonlijke giften heeft ontvangen. Die bestonden vooral uit etentjes. Ook heeft De Mos twee boottochtjes gekregen. Maar volgens de rechter was er met die donaties geen sprake van kwade bedoelingen door de ondernemers. Ook zijn collega Rachid Guernaoui en de andere zes verdachten zijn vrijgesproken van corruptie.

Strenge anti-homowet in Uganda
In Uganda heeft president Yoweri Museveni geweigerd een anti-homowet te ondertekenen omdat die niet streng genoeg is. In Uganda waren seksuele relaties tussen homo's al strafbaar, maar met de nieuwe wet mogen homoseksuelen zich zelfs niet anders gedragen. Mensen riskeren hoge gevangenisstraffen en soms de doodstraf. Familie en vrienden zijn verplicht homoseksuelen aan te geven bij de politie. De wet is terug naar het parlement gestuurd om "verbeteringen aan te brengen".

The art Department
Afgelopen dagen verzamelden zich de makers van games, films en animatie in Eindhoven bij 'The Art Department', een van de grootste festivals wereldwijd op dit gebied. Om aan alle vraag van de uitdijende streamingdiensten als Netflix, HBO en Disney te voldoen, is er veel vraag naar deze creatievelingen, die werken achter de schermen. Onder hen verrassend veel Nederlanders.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws