Zondag in Nieuwsuur: o.m. de netwerken van mensensmokkelaars in Tunesië gemist? | Gids.tv

Zondag in Nieuwsuur: o.m. de netwerken van mensensmokkelaars in Tunesië gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-04-30 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.

Vanavond op tv: de netwerken van mensensmokkelaars in Tunesië • (Onafhankelijke) media in Rusland • de laatste evacués uit Sudan

Explosie van mensensmokkel in Tunesië
Tunesië is hét vertrekpunt geworden van Afrikanen die de oversteek naar Italië willen maken. In ongeveer een jaar tijd is het aantal bootmigranten vertienvoudigd. Verslaggever Saskia Dekkers sprak enkele mannen die een mensensmokkelnetwerk runnen. En een visser die geconfronteerd wordt met de soms gruwelijke afloop van vluchtpogingen. Hij moet soms letterlijk de lijken uit zijn visnetten verwijderen.

De Russische journalisten die niet stoppen
Bijna alle onafhankelijke Russische journalisten zijn verdwenen. Ze zijn gestopt, gevlucht óf berecht. Slechts een heel klein groepje gaat door. En dat is niet zonder gevaar. We spreken een Russische journalist die in Sint-Petersburg in aanraking kwam met de oproerpolitie, en met een man die tegenwoordig tv-uitzendingen maakt vanuit Amsterdam.

De laatste evacués uit Sudan
De laatste evacuatievlucht met Nederlanders uit Sudan, is vanmiddag geland op de vliegbasis in Eindhoven. In totaal zijn er 160 Nederlanders geëvacueerd, meer dan de helft met vliegtuigen van de luchtmacht. We spreken de Nederlandse ambassadeur, die ook aan boord was. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws