Dinsdag in Nieuwsuur: Documentaire LHBTI-verzetsstrijders gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Nieuwsuur: Documentaire LHBTI-verzetsstrijders gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-05-02 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: Interview directeur Frontex • Documentaire LHBTI-verzetsstrijders • Uitkoop piekbelasters

Interview directeur Frontex
Het aantal asielaanvragen in Europa stijgt snel. Hans Leijtens, de nieuwe directeur van het Europese grensagentschap Frontex, schuift aan om te vertellen hoe hij deze uitdaging het hoofd wil bieden. Maar ook: hoe gaat hij ervoor zorgen dat Frontex niet meer betrokken raakt bij schandalen?

Stephen Fry over zijn documentaire over LHBTI-verzetsstrijders
De Britse komiek en presentator Stephen Fry heeft een documentaire gemaakt over twee bijzondere Nederlandse verzetsstrijders: Frieda Belinfante en Willem Arondeus. In 'Defying the Nazis' vertelt Fry het verhaal over de lesbische celliste en homoseksuele schilder Arondeus. Zij vervalsten persoonsbewijzen van Nederlandse Joden en pleegden een aanslag op het Amsterdamse Bevolkingsregister. Fry vertelt over zijn documentaire.

Groen licht voor uitkoop piekbelasters veehouderij
De Europese Commissie heeft de plannen van het kabinet om de grote uitstoters van stikstof in de veehouderij aan te pakken goedgekeurd. Daardoor wordt het mogelijk om snel de zogeheten piekbelasters uit te kopen. Twee vermoedelijke piekbelasters vertellen wat dit betekent voor hen en hun bedrijf.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws