Dinsdag in Nieuwsuur: komt er toch een nieuwe pensioenwet? gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Nieuwsuur: komt er toch een nieuwe pensioenwet? gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-05-23 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: Russen vechten tegen Russen • Toch een nieuwe pensioenwet? • Werkt staken van voetbalwedstrijden? • Sekswerk zonder vergunning

Vrijheidsstrijders in Russische grensregio Belgorod
Een flink gevecht gisteren in de Russische regio Belgorod, dicht bij de grens met Oekraïne, tussen Russische veiligheidstroepen en gewapende Russische anti-Poetin-groepen. Volgens de gezaghebbende denktank Institute for the Study of War (ISW) zouden de aanvallers tot een paar kilometer op Russisch grondgebied zijn doorgedrongen. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn de meeste aanvallers inmiddels verjaagd en zijn meer dan zeventig strijders gedood. Te gast is Oost-Europadeskundige Bob Deen.

Toch een nieuwe pensioenwet?
De Eerste Kamer buigt zich vandaag over de nieuwe pensioenwet. En die lijkt er te gaan komen. Nu zijn de pensioenpremies niet alleen voor je eigen pensioen, maar voor iedereen. In het nieuwe stelsel krijgt iedereen een persoonlijk pensioenpotje. Hoeveel pensioen je uiteindelijk krijgt, staat niet van tevoren vast. We bespreken de veranderingen met econoom Mathijs Bouman.

Werkt het staken van voetbalwedstrijden?
Kwetsende spreekkoren, rookbommen, spelers bekogeld met aanstekers en bekers en rellen op de tribune. Het vaderlandse voetbal zit in een diepe crisis. Na het zoveelste incident grijpt voebalbond KNVB in. Twee keer een voorwerp op het veld vanaf de tribune betekent wedstrijd gestaakt en iedereen naar huis. Het klinkt daadkrachtig. Maar is het de oplossing? Vanavond een kijkje bij voetbalclub NEC uit Nijmegen.

Sekswerk zonder vergunning
Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg gaat morgen op werkbezoek naaar Hilversum. Hij wil zich laten voorlichten over het seksbeleid in de stad. In Hilversum hebben sekswerkers die vanuit huis werken geen vergunning nodig. De gemeente stelt sekswerk gelijk aan andere huis-aan-huis-verbonden beroepen als fotografen, autorijschoolhouders en nagelstylistes. Het kabinet werkt op dit moment aan nieuwe wetgeving over sekswerk. Nieuwe wetten zouden de veiligheid van sekswerkers moeten vergroten. HOe werkt het in Hilversum?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws