Nieuwsuur: Oekraïens offensief afgeslagen? gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Oekraïens offensief afgeslagen? gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-06-05 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 5 juni.

Rusland claimt grote slag
Het Russische ministerie van Defensie claimt dat het Russische leger gisteren een groot Oekraïens offensief in de regio Donetsk heeft afgeslagen. Volgens de Russen zijn daarbij zo'n 250 Oekraïense militairen gedood en meerdere tanks en pantservoertuigen vernietigd. Vanuit Kyiv is nog geen reactie vernomen op de beweringen van Moskou en het nieuws is nog niet onafhankelijk te verifiëren.

De toekomst van VDL
Medewerkers van autofabriek VDL Nedcar leggen vandaag opnieuw het werk neer. Ze willen een beter sociaal plan voor personeel afdwingen. Per 1 november moet de helft van het personeel vertrekken doordat het productiecontract met BMW afloopt. Hierdoor heeft de fabriek straks geen grote opdrachtgever meer. We praten over de toekomst van de Nederlandse auto-industrie met econoom Mathijs Bouman.

Bosbrandenseizoen is begonnen
Het Europese bosbrandseizoen lijkt al te zijn begonnen. De meeste branden komen in juli en augustus voor in het zuiden van Europa. Met een verwachte piek van tachtig natuurbranden per week. Maar in de Pyreneeën ging dit voorjaar al duizend hectare bos in vlammen op. Wat heeft Europa geleerd van de afgelopen dramatische bosbrandenjaren?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws