Nieuwsuur: Dit gebeurde er voor het Griekse migrantenschip zonk gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Dit gebeurde er voor het Griekse migrantenschip zonk gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-06-19 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: Tijdlijn scheepsramp • Maatschappelijke gevolgen long covid • Gevaren AI

Dit gebeurde er voor het Griekse migrantenschip zonk
Er wordt steeds meer bekend over wat er gebeurde voordat het overvolle migrantenschip vorige week kapseisde voor de kust van Griekenland. Het gaat daarbij ook veel over de rol van de Griekse kustwacht bij de ramp. Volgens een nieuw onderzoek van de BBC lag het schip al uren stil voor het zonk. De kustwacht zei eerder juist dat de koers en snelheid van het schip constant waren, en dat dat één van de redenen was om aan te nemen dat er geen problemen waren.

Maatschappelijke gevolgen long covid
Het Maatschappelijk Impact Team (MIT) vindt dat er meer aandacht moet komen voor de maatschappelijke gevolgen van long covid. Ongeveer 1,3 miljoen mensen hebben het (gehad) in ons land, met soms grote gevolgen. Zo zitten sommigen zitten thuis en mijden ze sociale contacten. In onze uitzending van vanavond een moeder en haar zoon, die er beiden mee kampen.

Hoe gevaarlijk is AI?
Wereldwijd waarschuwen mensen voor de gevaren van kunstmatige intelligentie. Afgelopen maanden waren er petities die oproepen tot maatregelen, extra onderzoek en zelfs een pauze in de ontwikkeling van AI. Het allergrootste gevaar is volgens sommigen dat AI de mensheid kan bedreigen. Hebben ze een punt, of leidt het af van de echte problemen?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws