Nieuwsuur: Wat stond er in het landbouwakkoord? gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Wat stond er in het landbouwakkoord? gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-06-23 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: Russisch geld Oekraïense wederopbouw? • Het landbouwakkoord • Chinees trainingskamp op Cuba?

Kunnen we Oekraïne helpen met Russisch geld?
Sinds de inval in Oekraïne zijn in de Europese Unie allerlei Russische bezittingen, zoals bankrekeningen, bevroren. In totaal gaat het om meer dan 200 miljard euro aan Russische tegoeden. De vraag die nu rijst: kunnen we met dat geld het Oekraïense leger steunen? En kan het land de tegoeden gebruiken voor de wederopbouw?

Wat stond er in het landbouwakkoord?
Het lag er voor zo'n 95 procent, maar het ging mis op de laatste 5 procent. Het landbouwakkoord klapte woensdag, toen LTO Nederland besloot om uit de onderhandelingen te stappen. Tot verrassing van velen, want het langverwachte landbouwakkoord leek voor het grijpen te liggen. Was een handreiking aan de boeren en waarom was het voor LTO Nederland niet genoeg?

Komt er een Chinese legerbasis op Cuba?
Aan de westkant van Cuba, op nog geen 150 kilometer van de Amerikaanse kust, zijn China en Cuba samen bezig een militaire trainingsbasis op te zetten. Dat meldde The Wall Street Journal eerder deze week. China ontkent, maar volgens de krant zijn de onderhandelingen over het trainingskamp in een vergevorderd stadium. En dat baart de VS zorgen. Vanavond een reportage, waarin we spreken met Gordon Lubold, The Wall Street Journal-journalist die het verhaal onthulde.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws