Nieuwsuur: De laatste ontwikkelingen rond Poetin en Prigozjin gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: De laatste ontwikkelingen rond Poetin en Prigozjin gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-06-26 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: De laatste ontwikkelingen rond Poetin en Prigozjin • Estland vreest Russische agressie • Racisme in het voetbal

Second day after: de status in Rusland
Twee dagen na de opstand van Wagner blijft het opvallend stil in en rond Rusland. Poetin heeft een verklaring gegeven, maar daarin zwijgt hij over de gebeurtenissen van zaterdag. Van Prigozjin is al bijna twee etmalen niets meer vernomen. Hij zou naar Belarus gaan, maar het is onduidelijk of hij daar ook daadwerkelijk is.

Zorgen in Estland
De Baltische staten kijken met angst en beven naar de agressie van Poetin en Prigozjin. Estland, Letland en Litouwen grenzen aan Rusland en hoorden vroeger bij de Sovjet-Unie. Nieuwsuur interviewt premier Kaja Kallas van Estland. Zij vindt dat Europa de buitengrenzen veel beter moet beschermen. En dat landen als Nederland veel meer wapens moeten geven aan Oekraïne.

Discriminatie in het voetbal
Met Keti Koti in het vooruitzicht maken we deze week meerdere verhalen over racisme en discriminatie. Vandaag gaat het over voetbal. Vanaf de tribunes klinken nog altijd vaak discriminerende spreekkoren. Volgens de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme doet de KNVB daar veel te weinig tegen. Clubs zouden puntenaftrek moeten krijgen, en bij herhaling uit de competitie worden gezet.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws