Nieuwsuur gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-06-29 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws. Dit zijn de onderwerpen van donderdag 29 juni.

Debat over mislukt landbouwakkoord

In Den Haag debatteert de Tweede Kamer vandaag over het mislukken van het landbouwakkoord: hoe moet het nu verder met het kabinetsbeleid voor boeren? Vanwege het debat protesteert boerenbelangenorganisatie Farmers Defence Force in Den Haag. FDF heeft mensen opgeroepen om met trekkers naar de stad te komen en verwacht duizenden mensen. Arjan Noorlander praat ons vanavond bij.

Rellen in Frankrijk

Dinsdag werd de 17-jarige Nahel doodgeschoten toen hij weg wilde rijden bij een verkeerscontrole in de Parijse voorstad Nanterre. Hij zou de agenten niet hebben gehoorzaamd. Zijn dood leidde direct tot grote woede. Ook vannacht zijn er opnieuw ongeregeldheden uitgebroken in Parijse voorsteden. President Macron heeft het doodschieten van de jongen "onverklaarbaar en onvergeeflijk" genoemd.

EU-top: Toestand in Rusland en uitblijven migratiedeal Tunesië

EU-leiders hadden het een paar weken geleden zelf aangekondigd: voor het begin van de EU-top moest de migratiedeal met Tunesië rond zijn. Dat is voorlopig niet gelukt. Vandaag en morgen zijn de leiders in Brussel bij elkaar voor de laatste EU-top voor de zomer, waar ze ongetwijfeld ook spreken over de ontwikkelingen in Rusland. Vanavond het laatste nieuws van correspondent Ardy Stemerding.

De regiomusical is hot

Een gigantische draaiende ijsbaan in Leeuwarden, ontploffende boerderijen en scheurende trekkers in Hollandseveld. Een genre wat dit jaar niet lijkt te stuiten: de musical in de regio. Met lokale thema's, lokaal talent en tribunes voor meer dan duizend mensen. Het publiek komt vaak uit de buurt, maar de producties zijn inmiddels zo groot dat ook mensen uit de Randstad het boerenland intrekken voor een avondje uit. Want voor een avondspektakel trekken de makers alles uit de kast. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws