Nieuwsuur gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-07-05 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.

Vanavond op tv: Coalitie worstelt door met migratie • Kerncentrale als speelbal in oorlogstijd?

Coalitie spreekt wéér over migratie
De coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie zitten vanavond weer bij elkaar om over maatregelen te praten die de asielinstroom moeten inperken. Dat duurt nu al maanden, maar de partijen komen er niet uit. Geen van de partijen is van plan het kabinet te laten vallen op het onderwerp migratie. Maar ook sluit geen van de partijen uit dat dat toch kan gebeuren. De VVD probeert de discussie in de coalitie op scherp te stellen en is met een soort deadline gekomen: aanstaande vrijdag moet er een plan liggen. Vanavond uit Den Haag het laatste nieuws van Arjan Noorlander.

Kerncentrale als speelbal in oorlogstijd?
Rusland en Oekraïne waarschuwen allebei, los van elkaar, voor een aanval op de Zaporizja-kerncentrale, die nu in Russische handen is. Volgens het Russische staatspersbureau RIA heeft het Russische atoomagentschap aanwijzingen dat Oekraïne de centrale komende nacht wil aanvallen met drones en precisiewapens. De Oekraïense krijgsmacht waarschuwt op haar beurt voor ontploffingen veroorzaakt door Russen, met als doel om de schuld in de schoenen van de Oekraïners te schuiven. Wat is er aan de hand en wat is het gevaar?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws