Nieuwsuur: Dilan Yesilgöz wil VVD-leider worden gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Dilan Yesilgöz wil VVD-leider worden gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-07-12 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: Dilan Yesilgöz wil VVD-leider worden • Hoe in Odessa het leven doorgaat • VanMoof legt productie stil

Dilan Yesilgöz wil Rutte opvolgen als VVD-leider
Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz wil de nieuwe lijsttrekker van de VVD worden. Op Twitter zegt ze "graag de verantwoordelijkheid te nemen om ons land nog mooier te maken". We spreken met SP-kamerlid Peter Quint, die veel met haar optrok toen ze beiden werkten als raadslid in Amsterdam. Politiek duider Arjan Noorlander vertelt over Yesilgöz' carrière tot nu toe in Den Haag.

In Odessa gaat het leven door, ondanks de oorlog
Bijna iedere dag vallen er in Oekraïense steden doden door Russische raketten. De Oekraïense luchtverdediging moet ervoor zorgen dat het leven zo veel mogelijk door kan gaan, zo ook in de zuidelijke stad Odessa. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp vertelt hoe de bewoners van de stad proberen de oorlog te vergeten.

Fietsproducent VanMoof legt productie stil
Fietsenmerk VanMoof verkoopt tijdelijk geen nieuwe fietsen. Het Amsterdamse bedrijf zegt dat dit nodig is om de productie en levering van bestaande bestellingen in te kunnen halen, maar volgens bronnen zou het bedrijf kampen met financiële problemen. Hoe kon het bergafwaarts gaan met het razend populaire fietsmerk? Financieel analist Corné van Zeijl schuift aan in de studio.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws