Nieuwsuur: Voldoende gas voor de winter? gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Voldoende gas voor de winter? gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-08-23 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van woensdag 23 augustus.

Voldoende gas voor de winter?
De gasprijzen dalen al drie kwartalen op rij. En ook met de gasvooraden zit het goed. Toch zouden de energieprijzen bij een koude winter opnieuw kunnen oplopen, waarschuwen energieleveranciers. Zo stegen vorige week de prijzen voor gas in Nederland nog door een dreigende staking bij twee grote Australische energiebedrijven. Waar moeten we deze winter op rekenen?

Spanje in de ban van 'WK-kus'
De kou leek enigszins uit de lucht nadat de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, maandag excuses had gemaakt voor de ongevraagde kus op de mond die hij gaf aan de kersverse wereldkampioene Jenifer Hermoso. Maar Spanje is nog niet klaar met het voorval. En er blijkt vaker sprake van opmerkelijk gedrag bij Rubiales. Zo dook er op sociale media een video op van een feestvierende Rubiales, die op de tribune in het bijzijn van de Spaanse koningin zichzelf in zijn kruis grijpt om de wereldtitel van de Spaanse vrouwen te vieren.

Oversterfte door extreme hitte?
De temperatuur op aarde was in honderdduizend jaar niet zo hoog als in juni en juli. En ook in augustus sneuvelen alle temperatuurrecords. De schaduwkant van die hitte is bekend: het veelal vroegtijdig sterven van met name ouderen. We duiken vanavond in de cijfers van de oversterfte in Europa. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws