Live: <em>NOS Nederland kiest: de uitslagen</em> gemist? | Gids.tv

Live: NOS Nederland kiest: de uitslagen gemist?
Nieuws

NPO 1
2023-03-15 20:34:00
Tip

Uitzending van NOS Nederland Kiest: Het Debat gemist? Woensdag 15 maart is het tijd voor de Provinciale Statenverkiezingen, en in de avond worden op NPO 1 de peilingen en uitslagen bekendgemaakt en geanalyseerd. NOS Nederland kiest: de uitslagen wordt gepresenteerd door Rob Trip en Simone Weimans.

Invloed op lokaal bestuur
Woensdagavond zitten de provinciale politici en kiezers er klaar voor, wie zijn de grote winnaars en verliezers van de Provinciale Statenverkiezingen? Deze uitslag heeft invloed op de Eerste Kamer, deze leden worden namelijk door de leden van Provinciale Staten gekozen. En het lokale bestuur wordt uiteraard bepaald door deze volksvertegenwoordigers.

Eerste exitpoll
Wellicht komen de definitieve uitslagen pas later binnen, maar om 21.00 uur is er bij NOS Nederland kiest: de uitslagen een exitpoll. Malou Petter geeft de kijkers tekst en uitleg met het uitslagenbord. Ook praten Rob Trip en Simone Weimans met verschillende experts en verslaggevers die bij de politieke partijen op locatie aanwezig zijn. Bekijk deze aflevering van NOS Nederland Kiest: Het Debat hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van NOS Nederland Kiest: Het Debat

NOS Nederland Kiest: Het Debat video's

NOS Nederland Kiest: Het Debat TV-Nieuws