NOS Nederland kiest: de uitslagen woensdagavond en donderdagochtend te zien op NPO 1

NOS Nederland kiest: de uitslagen woensdagavond en donderdagochtend te zien op NPO 1
Wat stemt Nederland?

Kijktip :

Woensdag 22 november gaat Nederland naar de stembussen en in de avond komen de eerste uitslagen binnen. Op NPO 1 word je bij NOS Nederland kiest: de uitslagen precies op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen, en donderdagochtend gaat het programma door.

NOS Nederland kiest: de uitslagen gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Eerste uitslagen verkiezingen
Vanaf 20.30 uur ziet de kijker hoe er is gestemd. Om 21.00 uur – wanneer de stembureaus sluiten – verschijnt de eerste exitpoll en om 22.00 uur de geüpdatete exitpoll. De hele avond komen er uitslagen binnen. Verslaggevers zijn overal in het land: zo staan ze bij 16 partijen, ze spreken kiezers en ze zijn bij het tellen van de stemmen. De presentatie is in handen van Rob Trip en Simone Weimans. Malou Petter staat bij het uitslagenscherm en Xander van der Wulp, Marleen de Rooy en Arjan Noorlander zijn de politieke duiders.

Donderdagochtend
De meeste uitslagen komen ’s nachts en ’s morgens binnen en dus houdt de NOS ook donderdagochtend vanaf 7.00 uur de vinger aan de pols. De presentatie is in handen van Saïda Maggé. Malou Petter staat bij het uitslagenscherm en Albert Bos neemt de duiding voor zijn rekening. Drie verslaggevers kijken rechtstreeks op locatie mee bij het tellen van de laatste stemmen. Het nieuws uit de rest van de wereld wordt gebracht in de ochtendjournaals, die worden gepresenteerd door Jeroen Tjepkema.

NOS Nederland kiest: de uitslagen is vanaf woensdag 22 november om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt NOS Nederland kiest: de uitslagen terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's