Live: Engeland - Senegal (achtste finale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Engeland - Senegal (achtste finale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-04 19:50:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: eerste helft gemist? Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Engeland - Senegal in de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Het duel gaat tussen de winnaar van Groep B en de nummer twee van Groep A en is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

In vorm
De Engelsen lijken, afgezien van een mindere wedstrijd tegen de Verenigde Staten (0-0), uitstekend in vorm te zijn voor de achtste finales. In het eerste duel werd Iran met maar liefst 6-2 aan de kant geschoven en ook de laatste groepswedstrijd werd overtuigend gewonnen: Wales moest er met 0-3 aan geloven, dankzij treffers van Marcus Rashford (2x) en Phil Foden.

Ecuador uitgeschakeld
Senegal eindigde als tweede in Groep A, de poule van het Nederlands elftal. De Afrikanen verloren hun eerste wedstrijd met 0-2 van Nederland, maar sloten de andere twee duels winnend af. Het zwakke Qatar werd met 1-3 verslagen en in het laatste groepsduel werd Ecuador met 1-2 verslagen. Daardoor werd Ecuador uitgeschakeld en gaat Senegal door.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: eerste helft hier terug.