2Doc Kort: Wij bouwden de stadions gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc Kort: Wij bouwden de stadions gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc Kort: Wij bouwden de stadions gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het WK voetbal in Qatar staat voor de deur. Morgen (zondag 20 november) barst het 'voetbalfeest' los. Er hangt echter een donkere wolk boven het toernooi: naar verluidt zijn 6500 arbeiders omgekomen bij de bouw van de stadions. De korte documentaire Wij bouwden de stadions duikt in dit schrijnende verhaal. Dode lichamenNaar schatting 6500 gastarbeiders kwamen om tijdens de bouw. Een onbekend aantal keerde ziek of gewond terug naar hun land van herkomst. De journalist Rudra Khadka zag hoe op het vliegveld van Kathmandu dode lichamen van de gastarbeiders werden binnengebracht. Buiten stonden rouwende familieleden en vrienden van de slachtoffers. Hij besloot de gastarbeiders een stem te geven en publiceert sindsdien hun levensverhalen. RechteloosheidIn Wij bouwden de stadions reist Khadka door Nepal. Hij bezoekt familieleden van slachtoffers en spreekt met teruggekeerde arbeiders over de verregaande rechteloosheid waarmee ze in Qatar geconfronteerd werden. Hebben de Qatarese machthebbers inderdaad zoals door hen toegezegd de arbeidsomstandigheden verbeterd? De ervaringen van de Nepalezen die Khadka spreekt confronteren ons met een andere werkelijkheid. Bekijk ook Zien: Ruud Gullit noemt uitspraken Sepp Blatter over WK in Qatar 'laf' Bekijk deze video » Noa Vahle doet pikante onthulling: 'VI-onderbroek voor Louis van Gaal in de maak' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zaterdag 19 november 2022 om 22:56

Het WK voetbal in Qatar staat voor de deur. Morgen (zondag 20 november) barst het 'voetbalfeest' los. Er hangt echter een donkere wolk boven het toernooi: naar verluidt zijn 6500 arbeiders omgekomen bij de bouw van de stadions. De korte documentaire Wij bouwden de stadions duikt in dit schrijnende verhaal.

Dode lichamen
Naar schatting 6500 gastarbeiders kwamen om tijdens de bouw. Een onbekend aantal keerde ziek of gewond terug naar hun land van herkomst. De journalist Rudra Khadka zag hoe op het vliegveld van Kathmandu dode lichamen van de gastarbeiders werden binnengebracht. Buiten stonden rouwende familieleden en vrienden van de slachtoffers. Hij besloot de gastarbeiders een stem te geven en publiceert sindsdien hun levensverhalen.

Rechteloosheid
In Wij bouwden de stadions reist Khadka door Nepal. Hij bezoekt familieleden van slachtoffers en spreekt met teruggekeerde arbeiders over de verregaande rechteloosheid waarmee ze in Qatar geconfronteerd werden. Hebben de Qatarese machthebbers inderdaad zoals door hen toegezegd de arbeidsomstandigheden verbeterd? De ervaringen van de Nepalezen die Khadka spreekt confronteren ons met een andere werkelijkheid.

Actuele video's

Meer actuele video's