Special NOS Koningspaar in Oostenrijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special: NOS Koningspaar in Oostenrijk

Special: NOS Koningspaar in Oostenrijk Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een drie dagen durend staatsbezoek aan Oostenrijk. Het programma is gevuld met vele bezoeken, trips, gesprekken en andere activiteiten. Vanavond is een overzicht te zien in de special NOS Koningspaar in Oostenrijk. StaatsbanketDe koning en koningin bezoeken in Oostenrijk twee steden: Wenen en Graz. In de uitbundige hoofdstad van het voormalige Oostenrijkse keizerrijk worden ze ontvangen in de Hofburg en zullen ze een krans leggen bij het Namenmonument, dat is gewijd aan de slachtoffers van de Holocaust. Verder is er een ontmoeting met onder anderen de burgemeester van Wenen. Bondspresident Van der Bellen ontvangt het paar ’s avonds in Slot Belvedere voor het traditionele staatsbanket. VluchtelingenOp dag twee staan gesprekken met Oekraïense vluchtelingen, een tramrit en een stadswandeling op het programma. Bondskanselier Nehammer ontvangt het paar in het Naturhistorisches Museum en ’s avonds is er een concert van het Nederlands Kamerkoor. Op de laatste dag gaat de reis – samen met de bondspresident en zijn vrouw – per trein naar Graz. In de tweede stad van het land is fietsbeleid ontwikkeld met behulp van Nederlandse expertise. Ook ontmoeten ze de Oostenrijkse klimaatminister. :[broadcast:videos](ids:"463385,390818" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een drie dagen durend staatsbezoek aan Oostenrijk. Het programma is gevuld met vele bezoeken, trips, gesprekken en andere activiteiten. Vanavond is een overzicht te zien in de special NOS Koningspaar in Oostenrijk.

Staatsbanket
De koning en koningin bezoeken in Oostenrijk twee steden: Wenen en Graz. In de uitbundige hoofdstad van het voormalige Oostenrijkse keizerrijk worden ze ontvangen in de Hofburg en zullen ze een krans leggen bij het Namenmonument, dat is gewijd aan de slachtoffers van de Holocaust. Verder is er een ontmoeting met onder anderen de burgemeester van Wenen. Bondspresident Van der Bellen ontvangt het paar ’s avonds in Slot Belvedere voor het traditionele staatsbanket.

Vluchtelingen
Op dag twee staan gesprekken met Oekraïense vluchtelingen, een tramrit en een stadswandeling op het programma. Bondskanselier Nehammer ontvangt het paar in het Naturhistorisches Museum en ’s avonds is er een concert van het Nederlands Kamerkoor. Op de laatste dag gaat de reis – samen met de bondspresident en zijn vrouw – per trein naar Graz. In de tweede stad van het land is fietsbeleid ontwikkeld met behulp van Nederlandse expertise. Ook ontmoeten ze de Oostenrijkse klimaatminister.

:[broadcast:videos](ids:"463385,390818" title:"Bekijk ook")Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV