Renze gemist? Sterrenkundige legt beelden James Webb ruimtetelescoop uit

Renze gemist? Sterrenkundige legt beelden James Webb ruimtetelescoop uit

Woensdag 13 juli 2022 om 10:08

Het is een bijzondere tijd voor sterrenkundigen over de hele wereld, ook in Nederland. De eerste beelden van de James Webb ruimtetelescoop tonen een hele nieuwe kijk op het heelal.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

<em>Renze</em> gemist? Sterrenkundige legt beelden <em>James Webb</em> ruimtetelescoop uit Het is een bijzondere tijd voor sterrenkundigen over de hele wereld, ook in Nederland. De eerste beelden van de James Webb ruimtetelescoop tonen een hele nieuwe kijk op het heelal. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. Terugkijken in de tijd"De eerste foto van de beste telescoop ooit, het is een astronomisch mooie dag", zegt Milo Grootjen, sterrenkundige in Amsterdam: "Het is een trucje van het heelal. Kijken naar het heelal is eigenlijk terugkijken in de tijd." Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Renze gemist? Sterrenkundige legt beelden James Webb ruimtetelescoop uit

Terugkijken in de tijd
"De eerste foto van de beste telescoop ooit, het is een astronomisch mooie dag", zegt Milo Grootjen, sterrenkundige in Amsterdam: "Het is een trucje van het heelal. Kijken naar het heelal is eigenlijk terugkijken in de tijd."

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's