Tour de France Femmes: Annemiek van der Vleuten wint koninginnenrit en neemt voorschot op eindzege

Tour de France Femmes: Annemiek van der Vleuten wint koninginnenrit en neemt voorschot op eindzege

Zaterdag 30 juli 2022 om 17:55

Bekijk hier het etappeschema van Tour de France Femmes 2022.

Annemiek van der Vleuten heeft de koninginnenrit van de Tour de France Femmes met groots machtsvertoon gewonnen. Van der Vleuten schrijft daarmee niet alleen de etappe op haar naam, maar neemt ook de gele trui over van landgenoot Marianne Vos.

Tekst gaat verder onder de video.

Tour de France Femmes: A<em>nnemiek van der Vleuten</em> wint <em>koninginnenrit</em> en neemt voorschot op eindzege Bekijk hier het etappeschema van Tour de France Femmes 2022. Annemiek van der Vleuten heeft de koninginnenrit van de Tour de France Femmes met groots machtsvertoon gewonnen. Van der Vleuten schrijft daarmee niet alleen de etappe op haar naam, maar neemt ook de gele trui over van landgenoot Marianne Vos. Tekst gaat verder onder de video. KoninginnenritAnnemiek van der Vleuten leek tijdens de zevende etappe een paar vleugels gevonden te hebben en reed al snel weg bij concurrent Demi Vollering. Bij het inzetten van de afdaling was haar voorsprong opgelopen tot bijna een minuut. Door de etappezege van vandaag heeft Van der Vleuten een flink voorschot op de eindzege in de Tour genomen. De Tour de France Femmes 2022 is tot en met zondag 31 juli te zien op NPO 1, NOS.nl en de livestream via Gids.tv. De belangrijkste hoogtepunten vind je bij Gids.tv. Bekijk ook Bekijk de beelden van massale valpartij tijdens de 5e etappe in de Tour de France Femmes Bekijk deze video » Tour de France Femmes: bekijk hoogtepunten etappe 6 met winst Marianne Vos Bekijk deze video »
Wielrennen :
Tour de France Femmes: Annemiek van der Vleuten wint koninginnenrit en neemt voorschot op eindzege

Koninginnenrit
Annemiek van der Vleuten leek tijdens de zevende etappe een paar vleugels gevonden te hebben en reed al snel weg bij concurrent Demi Vollering. Bij het inzetten van de afdaling was haar voorsprong opgelopen tot bijna een minuut. Door de etappezege van vandaag heeft Van der Vleuten een flink voorschot op de eindzege in de Tour genomen.

De Tour de France Femmes 2022 is tot en met zondag 31 juli te zien op NPO 1, NOS.nl en de livestream via Gids.tv. De belangrijkste hoogtepunten vind je bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's