Marieke Smits in Op1: 'Serieuze juridische stappen ondernomen tegen Sywert van Lienden'

Marieke Smits in Op1: 'Serieuze juridische stappen ondernomen tegen Sywert van Lienden'

Zaterdag 17 september 2022 om 10:52

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van vrijdag 16 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

Marieke Smits in <em>Op1</em>: 'Serieuze juridische stappen ondernomen tegen Sywert van Lienden' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van vrijdag 16 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. Het duurde vijftien maanden, kostte miljoenen en werd zes keer uitgesteld: vrijdag werd het langverwachte rapport van Deloitte over de mondkapjesdeal met Sywert gepubliceerd. Wat was de rol van Hugo de Jonge in de mondkapjesdeal? 'Zijn rol is groot geweest', vertelt parlementair journalist Marieke Smits in Op1. 'Hij liet ambtenaren weten contact op te nemen met Sywert. (...) Het ministerie is ermee bezig of ze eventueel juridische stappen kunnen ondernemen, en dat lijkt ook wel echt serieus te zijn.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Marieke Smits in Op1: 'Serieuze juridische stappen ondernomen tegen Sywert van Lienden'

Het duurde vijftien maanden, kostte miljoenen en werd zes keer uitgesteld: vrijdag werd het langverwachte rapport van Deloitte over de mondkapjesdeal met Sywert gepubliceerd. Wat was de rol van Hugo de Jonge in de mondkapjesdeal? 'Zijn rol is groot geweest', vertelt parlementair journalist Marieke Smits in Op1. 'Hij liet ambtenaren weten contact op te nemen met Sywert. (...) Het ministerie is ermee bezig of ze eventueel juridische stappen kunnen ondernemen, en dat lijkt ook wel echt serieus te zijn.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's